Izvor: RTS, 04.Maj.2023, 00:02

Гран Канарија освојила Еврокуп, надигран Турк Телеком

Кошаркаши Гран Канарије савладали су Турк Телеком са 71:67 и освојили трофеј Еврокупа као и пласман у Евролигу, највероватније уместо екипе Валенсије.
Велика борба у финалу, иако је Гран Канарија имала на полувремену плус од 22 поена, Турк Телеком >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је успео да се врати и учини завршницу узвудљивом. Ипак Канарија је одолела налету ривала и стигла до заслуженог тријумфа.
Изузентно узбудљиво било је у последњих пет минута игре. Турк Телеком се није предавао и стигао је на само два поена заостатка. Гран Канарија је успела да у пенал завршници одржи предност и дође до велике победе.
Гран Канарија је овом победом обезбедила пласман у Евролигу у којој ће највероватније заменити Валенсију.
Најефикаснији у победничкој екипи био је Шурна а 18 поенам њега је пратио Слотер са 16, а Албиси је додао 13.
У екипи Турк Телекома, Џонс и Бутиел су дали по 17 поенам а Грант 16.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.