Izvor: RTS, 03.Maj.2023, 21:36

Барселона прва обезбедила фајнал-фор, Слукас за брејк Олимпијакоса

Кошаркаши Барселоне савладали су Жалгирис у Каунасу са 77:66 у трећем мечу плеј-офа Евролиге. Барса је тако забележила и трећу победу овог пута на гостујућем терену, након два тријумфа на свом паркету. Олимпијакос је као гост савладао Фенербахче са 72:71 и повео са 2:1 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у серији.
Барселона је прва стигла до циља – пласмана на фајнал-фор Евролиге. Шпанска екипа је са максималним учинком три победе из три меча успела да се прва домогне завршнице такмичења.
Барселону су до тријумфа водили Саторански и Весели са по 14 поена, Томи је ддао 13. у пораженој екипи најефинаснији је био Илановас са 13 поена, Бирутис је додао 12.
Кошаркаши Олимпијакоса након 1:1 у Пиреју, успели су да врате брејк и савладају Фенербахче у Истанбулу са 72:71.
У изузетно узбудљивом мечу Фенер је водио током већег дела утакмице. Олимпијакос је преокренуо у последњем периоду. У самом финишу уследила је резултатска клацкалица. Прво је Гудурић погодио за 71:69, да би одлучујући погодак секун пре краја постигао Слукас.
Најефикаснији у победничком тиму био је Слукас са 25 поена, Вазенков је убацио 17. У тиму Фенербахчеа, Дорси је имао учинак од 21 поена, Јекири је додао  15, а Калатес 10.
Евролига, плеј оф:
Олимпијакос – Фенербахче 2:1
Барселона – Жалгирис 3:0
Партизан – Реал 2:1
Макаби – Монако 2:1

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.