Izvor: RTS, 03.Maj.2023, 20:53

Борјан одвео Звезду у полуфинале Купа Србије

Фудбалери Црвене звезде након бољег извођења једанаестераца савладали Напредак у Крушевцу са 4:2. У регуларном делу меча није било голова.
Добра фудбалска представа у Крушевцу. Црвена звезда је нападала, домаћин се углавном бранио и успео је у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << намери да се у пелан рулету одлучи победник. Сјајан је на голу био Борјан и са две одбране одвео Звезду у полуфинале.  
Напредак је са више енергује ушао у овај меч. Међутим, Звезда је брзо одговорила и прва запретила, али након сјајне акције изостала је реализација. Покушао је и Напредак, али је одбрана ривала успела да одбије ове нападе.
Прву праву прилику имала је Звезда у 19. минуту, када је након корнера са леве стране Ракоњац одлично скочио али његов покушај главом завршио је ван оквира гола.
Гости су наставили да све више притискају гол ривала. У 25. минуту Катаи се изборио за позицију казненом простору са леве стране, али се његов ударац одбио од супротну стативу.
У наставку покушао је Кангва са дистанце, његов ударац голман Петрић је успео да одбије. Наставила је Звезда да притиска гол ривала. Још неколико прилика, Катаи је погодио стативу, а у финишу првог дела игре још један покушај Катаија голман Петрић је успео да заустави.
Црвена звезда је имала више од игре и у другом дели, али како је време одмицало обе екипе су више пазиле на свој гол и чекале грешку ривала. У таквој игри створено је неколико прилика пред оба гола, али ниједан из категорије стопостотних.
Домаћин се затим свесно повукао и препустио средину терена Звезди. У финишу гости су створили још неколико прилика. Најбољу није искористио Иванић, исто као и Катаји у првом полувремену, и он је погодио стативу. Потом је и Ракоњац са истог места пребацио гол ривала.
До крај меча није било промене резултата, па је полуфиналиста решен након извођења једанаестераца.
Борјан је поново бриљирао на голу, одбранио је два пенала, с друге стране голман Петрић је зауставио један ударац са беле тачке. Одлучујући гол са “креча“ постигао је Букари.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.