Izvor: RTS, 03.Maj.2023, 17:10

Навијачи са севера Италије позивају да се не слави титула Наполија у њиховим градовима

Након што су ултраси Удинезеа, са којима Наполи игра у четвртак у 20.45, позвали све навијаче Наполитанаца да се суздрже од славља јер је "Удине бело-црни град" и да то морају да поштују, исто су учинили и навијачи других фудбалских клубова са севера Италије. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Навијачи Аталанте на врло агресиван начин су изјавили да Бергамо неће ништа славити, те да подсећају власнике кафића, ресторана и пицерија да ће, уколико случајно буду покушали да прославе победу свог тима, имати адекватан одговор чак и у будућности када се томе најмање буду надали.
"Тако је сто година, нама се гади Пулћинела (Пулћинела је типична напуљска маска која је и један од симбола града, прим.н)", пишу навијачи Аталанте на различитим порталима.
Навијачи у граду Варезе у близини Милана изјавили су да било какво славље у њиховом граду није прихватљиво, нарочито када се ради о навијачима из Напуља.
Слична ситуација је и у Торину у коме играју истоимени клуб и Јувентус, а навијачи су изјавили: "У Торину само два клуба имају право на славље. Ово није ваш град и ми вам не допуштамо да славите".
Овакви натписи ставили су снаге реда у приправност јер су их протумачили као претње јавном реду и миру.
Наиме, утакмица између Удинезеа и Напуља игра се управо у Удинама у "Дачија арени".
У Удинама очекују долазак 10.000 Наполитанаца, док ће навијачи Наполија који нису отишли на други крај Италије да би пратили свој клуб моћи да гледају утакмицу на десет макси видео-бимова на стадиону "Дијего Армандо Марадона".
Карте се продају по цени од 5 евра док ће сва зарада отићи у добротворне сврхе.
Председник полиције у Удинама Алфредо Д‘Агостино изјавио је да моли грађане да не подлежу никаквом насиљу те да се сете да је ово спорт и да спорт не толерише насиље.
Након што је Интер победио екипу Лација, а Наполи ремизирао са Салернитаном, одлучујућа утакмица за титулу одиграће се у Удинама.
Тако да је 4. мај први званични датум у коме Наполи може да постане шампион Италије, те да почне са дуго очекиваном прославом.
Ово би била трећа титула шампиона Италије за Наполи, прва после 33 године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.