Izvor: RTS, 03.Maj.2023, 14:32

Српска боксерка Драгана Јовановић освојила сребро на Европском првенству у Јеревану

Омладинска репрезентативка Србије у боксу Драгана Јовановић освојила је у Јеревану сребрну медаљу на Европском првенству у конкуренцији до 17 и 18 година.
Омладинско првенство Европе у олимпијском боксу у конкуренцији до 17 и 18 година одржано је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Јерменији.
На шампионату Старог континента чији је домаћин био град Јереван учествовале су и омладинске селекције Србије које су чинили: Сања Митић (50кг), Драгана Јовановић (54кг), Филип Џида (60кг), Владимир Бериша (63,5кг), Христофер Димитров (67кг), Никола Цветковић (71кг), Адам Крстовић (75кг), Марко Пижурица (80кг), превођени селектором Небојшом Чуровићем и тренерима Стојаном Кнежевићем и Николом Лазаревићем.
Српски тим у Јеревану освојио је две медаље, а исковале су их наше бокс даме Драгана Јовановић сребрну у конкуренцији до 54 кг и Сања Митић бронзу у конкуренцији до 50 кг.
У борби за злато Јовановићева је у судару са руском шампионком Спирином Полином оставила срце у рингу. У егал борби судије су одлучиле да злато доделе рускињи, али Драганино сребрбо сија као злато чему сведочи квалитет бокса, храброст, мотивисаност, енергија у сваком мечу у Јеревену у којима је учествовала. Митићева је такође бриљирала и Србији донела медаљу.
Сениорска мушка селекција Србије стартовала је са две победе и једним поразом на Првенству света у Узбекистану. Српски репрезентативци имају паклен пут до медаље, тежак жреб и противнике, али мотивација и жеља за медаљом не јењавају, већ их је поглед на списак ривала након жребања додатно инспирисао.
Прву победу у Ташкенту Србији је донео актуелни европски шампион Артјом Агејев победивши у полутешкој категорији (80 кг)  Камерунца Јуниора, победнички крик чули смо и од српског репрезентативца Алексеја Шендрика у полувелтер категорији (63,5 кг) против Јапанца Акијаме, док је Милосав Савић у крузер категорији (86 кг) изгубио од Руса Атаева.
Репрезентација Србије на Првенству света броји девет боксера у саставу: Омер Аметовић (48-51 кг), Тамир Галанов (51-54 кг), Алексеј Шендрик (60-60,5 кг), Вахид Абасов (63,5 – 67 кг,), Алмир Мемић (71-75 кг), Артјом Агејев (75-80 кг), Милосав Савић (80-86 кг), Садам Магомедов (86-92 кг), Владан Бабић (92+ кг), предвођени селектором Миланом Пиперским и стручним штабом који чине тренери Нијазумбетов Болат, Хорхе Матос Фромета, Педро Рансел Гранадо, Алексеј Галејв и доктор Миодраг Лазаревић.
Шампионат света у конкуренцији сениора у Узбекистану трајаће до 14. маја 2023. када ће бити познати нови шампиони света и освајачи медаља и новчаних награда (злато 200.000, сребро 100.000, бронза 50.000 долара) међу којима ће верујемо бити и репрезентативци Србије. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.