Izvor: RTS, 03.Maj.2023, 12:50

Лончар: Неће бити тактичких промена у четвртом мечу Партизана и Реал Мадрида

Никола Лончар, шампион Европе са Партизаном из 1992. године и некадашњи кошаркаш Реал Мадрида гостујући у Јутарњем програму РТС-а истакао је да су детаљи одлучили победника трећег дуела плеј-оф серије Евролиге између црно-белих и клуба из Мадрида и сматра да за два, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << колико је остало до новог сусрета, неће до тактичких промена у оба табора.
Кошаркашки клуб Партизан поражен је на свом паркету од Реал Мадрида у трећој утакмици плеј-оф серије Евролиге.

Лончар је нагласио да је Партизан кренуо агресивно на почетку дуела, као И да су играчи Реала били по притиском публике у “Штарк арени”.
"Како је одмицала утакмица, играчи Реала су се навикли на атмосферу и на крају ушли у егал и на крају надиграли Партизан. Мислим да је Партизан доста доброг урадио у првој четвртини, међутим касније нису имали решења за Тавареса и поготову за Глоса који је био кључни играч утакмице", истакао је Никола Лончар.
Четврту утакмицу плеј-оф серије Партизан и Реал одиграће у четвртак, а у саставу београдског тима биће и Матијас Лесор, док ће за гостујући тим играти Габријел Дек.
"Неће бити велике разлике, оба играча ће заузети уобичајена места у ротацији. Лесор ће допринети Партизану у скоку, у одбрани против Тавареса и у скоку у нападу. Партизан ће имати доста других прилика после скокова Лесора у нападу. Знамо шта његова присутност значи за клуб. С друге стране Дек ће отворити игру у нападу, напашће Ледеја који је играо 35 минута у прошлој утакмици. Дек даје ширину, гаранцију поготово у креацији", навео је Лончар.
Некадашњи кошаркаш Партизана и Реал Мадрида је нагласио да је доста тешко да се за два дана промени тактички део игре у оба табора, али и да ће као и у првом мечу одлучивати детаљи.
Партизан води у плеј-оф серији 2:1, а четврти сусрет на програму је 4. маја у 20.30 у Београду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.