Izvor: RTS, 03.Maj.2023, 08:26

Никси изједначили у плеј-оф серији, Мајами поражен без Батлера

Кошаркаши Њујорк никса савладали екипу Мајами хита 111:105 у другој утакмици полуфинала плеј-оф серије Источне конференције. Никси су овим тријумфом изједначили резултат на 1:1 у броју победа.
Мајами је у првом мечу направио брејк и чинило се да је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << надмоћнији од ривала из Њујорка, међутим, серија се на Флориду сели са нерешеним исходом.

Екипа Никса искористила је изостанак Џимија Батлера из Мајамија који се у првом мечу повредио приликом доскока.
Тимови су се смењивали у вођству током целог меча, премда је у већем делу било на страни Мајамија, међутим ниједном разлика није прелазила у двоцифрену.
Утакмица је решена у завршници када су Никси серијом од четири поена са 104:100 стигли на 108:100 чиме су направили довољну разлику да мирно приведу дуел крају.
Најефикаснији у домаћем тиму били су Џејлен Брансон са 30, Џулијус Рендл са 25 и Ар-Џеј Берет са 24 поена. Код Мајамија истакли су се Кејлеб Мартин са 22 и Гејб Винсент 21 поеном.
Наредни меч где Никси гостују код екипе Мајамија на програму је 6. маја.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.