Izvor: RTS, 02.Maj.2023, 23:30

Реал казнио све грешке црно-белих, у четвртак је нови дан де за Жељков Партизан

Није Партизан био далеко од треће победе над Реалом, али су грешке у нападу скупо коштале црно-беле у трећој утакмици четвртфиналне серије Евролиге. Мадриђани су зналачки искористили све пропусте екипе Жељка Обрадовића и стигли до брејка у серији и смањења резултата >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на 2:1. Нову прилику за оверу пласмана на фајнал-фор елитног такмичења црно-бели ће имати у четвртак, поново пред својим навијачима, али јачи за Матијаса Лесора.
Оправдане су биле стрепње навијача Партизана како ће се њихов тим супротставити Реалу без суспендованих Кевина Пантера и Матијаса Лесора, али и без двојице најбољих играча ове сезоне црно-бели су били надомак победе над "краљевским" клубом.
Почетак као из снова није наговештавао пораз у препуној Штарк арени, али је Реал показао зашто се ради о једној од најбољих нападачких екипа у такмичењу.
Валтер Таварес је био незаустављив, пружио је партију у складу са епитетом најдоминантнијег играча у такмичењу, док је Најџел Вилијамс-Гос против бившег клуба одиграо вероватно најбољу партију откако је члан Реала.
Оно што може да забрине навијаче, а посебно стручни штаб Партизана на челу са Жељком Обрадовићем, су грешке које су црно-беле вечерас коштале пласмана на фајнал-фор.
Велики број исхитрених шутева упутили су црно-бели ка кошу противника, на крају меча 10 убачених тројки не осликава довољно колико су нерезонских, али и отворених шутева промашили домаћи кошаркаши.
Било је и дефанзивних пропуста, нарочито приликом преузимања, али утисак је да они нису гостима донели резултат, колико је то био случај са грешкама у нападу.
Само једну изгубљену лопту имали су домаћи кошаркаши у првом полувремену, шест у другом, што је и донело резултатски преокрет гостима.
Црно-бели су показали да и без двојице изузетно битних играча могу да се носе са најбољим екипама у Европи, а у томе су им у великој мери помогли навијачи, који су до последњег места испунили Арену и још једном послали прелепу слику у кошаркашки свет.
Било је много коментара како ће навијачи Партизана дочекати Мадриђане после туче у финишу другог меча, али црно-бели су и на овој утакмици били додатни играч свог тима, можда и најбољи, што овога пута није било довољно за тријумф против одличне екипе Реала.
Шта је, ту је. Партизан мора некада и да изгуби, а две победе у Мадриду дале су луфта црно-белима да могу и са поразом пред својим навијачима да се надају пласману на фајнал-фор.
Ако је нешто добро у овом поразу, Данте Егзум стегао зубе и поред повреде заиграо за Партизан, па нема сумње да ће и у четвртак бити у саставу црно-белих.
Добра ствар је у чињеница да би, у случају да се црно-бели домогну завршног турнира у Каунасу, у полуфиналу могао да заигра и капитен и најбољи играч у прве две утакмице Кевин Пантер.
"Идемо тамо где треба да завршимо", стајало је у поруци навијача Партизана пред почетак меча, као цитат најбољег европског тренера свих времена. Партизан је партијама ове сезоне заслужио да се нађе међу четири најбоље екипе у такмичењу. Остало је да црно-бели то и одраде на терену.
А, у четвртак - нова авантура и нови спектакл...

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.