Izvor: RTS, 02.Maj.2023, 22:17

Алба донео победу Барселони против Осасуне, Бетис бољи од Реала

Барселона је на домаћем терену у оквиру 33. кола шпанске Примере минималним резултатом остварила победу над Осасуном. Бетис је на домаћем терену рутински савладао екипу Реала 2:0.
Изабраници Ћавија Ернандеза су се, упркос томе што су имали играча >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << више, иницијативу и прилике на својој страни, дуго мучили да постигну водећи погодак, а у томе су успели тек у 85. минуту.
Гости су велики део дуела играли са десеторицом на терену јер је судија Хавијер Иглесијас Виљануева у 27. минуту због преоштрог прекршаја над Гавијем из меча искључио Хорхеа Еранда.
Френки де Јонг се пет минута пре истека регуларног дела меча нашао у улози асистнентакад је упослио Ђордија Албу који се добро снашао и погодио за коначних 1:0.
У наредном колу Барселона гостује Еспањолу, док ће Осасуна дочекати Алмерију, али је пре тога очекује дуел са Реал Мадридом у Купу.
Бетис рутински савладао Реал Мадрид.
Кошмар за Реал почео је голом који је постигао Такефус Кубо у 47. минуту.
Велику грешку одбране Реала и поигравање Ридигера и Куртое, тачније њихов неспоразум, Јапанац је претворио у гол за 1:0.
Када је други жути картон у 61. минуту добио Дани Карвахал било је јасно да ће се Реалови проблеми повећати.
У самом финишу, у 85. минуту Андер Баренечеа је био на правом месту, са десетак метара искоса са леве стране погодио је ближи угао за коначних 2:0.
Реал у наредном колу дочекује Хетафе, док је Сосиједад домаћин Ђирони.
Ла Лига, 33. коло:
Уторак:
Алмерија - Елче 2:1
Барселона - Осасуна 1:0
Сосиједад - Реал Мадрид
Среда:
Валенсија - Виљареал
Атлетико М. - Кадиз
Хетафе - Селта
Четвртак: 
Ђирона - Мајорка
Севиља - Еспањол
Атлетик Б. - Бетис
Рајо Ваљекано - Ваљадолид
Табела:
Барселона 81
Реал Мадрид 68
Атлетико Мадрид 66
Реал Сосиједад 58
Виљареал 53
Бетис 49
Атлетик Билбао 46
Осасуна 44
Рајо Ваљекано 43
Ђирона 41
Севиња 41
Мајорка 40
Селта 39
Кадиз 35
Ваљадолид 35
Алмерија 33
Валенсија 33
Еспањол 31
Гетафе 31
Елче 16
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.