Izvor: RTS, 02.Maj.2023, 19:14

Новак Ђоковић игра на Ју-Ес опену, укинути сви услови за улазак у САД

Најбољи играч света Србин Новак Ђоковић моћи ће да наступи на овогодишњем Ју-Ес опену, јер следеће недеље истиче важење одлуке америчке савезне владе о обавезној вакцинацију против корона вируса за стране држављане, саопштено је из Тениског савеза САД, који је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << организатор последњег гренд слем турнира сезоне.
Портпарол ТС САД Ју-Ес опена Крис Видмајер нагласио је да су укинути сви услови за међународне путнике у САД.
"Ђоковић је велики шампион, миљеник навијача, а сада када је савезна влада укинула услове за вакцине за међународне путнике, радујемо се што ћемо му пожелети добродошлицу у Њујорку на Отвореном првенству САД 2023", изјавио је Видмајер за АП.
Бела кућа је у понедељак саопштила да ће већина последњих преосталих савезних здравствених ограничења бити укинута 11. маја, када се завршава ванредно стање јавног здравља за коронавирус.
Ђоковић је пропустио турнире у САД прошле и почетком ове године, јер се није вакционисао против ковида 19. Ју-Ес опен ће бити одржан од 28. августа до 10. септембра у Њујорку.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.