Izvor: RTS, 02.Maj.2023, 18:39

Вечерас проглашење најкориснијег кошаркаша НБА лиге, Ембид први фаворит

У ноћи између уторка и среде, пре меча Њујорк никса и Мајами хита који се игра од 1:30 НБА лига прогласиће најориснијег играча у регуларном делу текуће сезоне.
У финалу за престижну награду су три кошаркаша, Никола Јокић, Џоел Ембид и Јанис Адетокумбо. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Иако су сва три кошаркаша имала одличне сезоне иза себе, стручњаци прогнозирају да ће МВП бити Џоел Ембид.
Центар Филаделфије Џоел Ембид кроз 66 одиграних утакмица бележио је у просеку 33 поена, 10 скокова и 4 асистенције.
Грчки кошаркаш Јанис Адетокумбо је кроз 63 одиграна сусрета бележио 31 поен, 11,8 скокова и 4,7 асистенција.
Никола Јокић, репрезентативац Србије и центар Денвер нагетса је у 69 одиграних утакмица ове сезоне бележио 24,5 поена, 11,8 скокова и 9,8 асистенција.
Николи Јокићу би ово била трећа узастиона награда најкориснијег кошаркаша најјаче лиге света чиме би раме уз раме стао поред Вилта Чембрлејна, Била Расела и Лерија Бирда који су стигли до сличног достигнућа.
Иако би награда била велико достигнуће, центар репрезентације Србије не размишља превише о њој.
“Не могу да размишљам о томе, нити могу на то да утичем. Да ли ће награду дати мени или неком другом, то није на мени да одлучим. О томе бих могао да размишљам да не играм кошарку, па да се бавим тим стварима. Овако… Надам се да ће бити сунчан дан, да могу да будем у базену“, рекао је Јокић у свом маниру.
Проглашење новог МВП-ја биће око један сат у ноћи између уторка и среде.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.