Izvor: RTS, 02.Maj.2023, 12:58

Јокић: Не размишљам о МВП титули, на одлуку не могу да утичем

У ноћи између уторка и среде, око један сат после поноћи по нашем времену, биће и званично проглашен најкориснији играч НБА лиге, а кандидат за трећу узастопну титулу Никола Јокић је на конференцији за медије рекао да није превише узбуђен због тога. Истакао је да >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << га више од личног успеха занимају тимски резултати. Коментарисао је и протекли меч са Финиксом.
Српски центар Никола Јокић је наставио да сјајном ефикасношћу предводи свој тим и у другој победи над Финиксом са 97:87 у полуфиналној серији Запада, али је новинаре на конференцији више занимало како ће дочекати ново проглашење титуле МВП-а лиге.

“Не могу да размишљам о томе, нити могу на то да утичем. Да ли ће награду дати мени или неком другом, то није на мени да одлучим. О томе бих могао да размишљам да не играм кошарку, па да се бавим тим стварима. Овако… Надам се да ће бити сунчан дан, да могу да будем у базену“, рекао је Јокић у свом маниру.
Јокић је опет остварио двоструки двоцифрени учинак и био најефикаснији играч меча са чак 39 поена уз 16 скокова и пет асистенција, па је прокоментарисао и своју и игру тима.
“Мом тиму је било потребно да будем агресивнији, доста су ме чували један на један, па сам покушавао да убацим више поена. Играли смо добру одбрану, али они су имали више поседа, а таквој екипи не смеш да даш више лопти. Они имају један од најбољих напада у лиги, добре кошгетере који могу да убаце много поена", навео је Јокић.

Истиче и да је одбрана показала доста, поготово у последњој четвртини када је противнички тим убацио само 14 поена.
"Они су имали пет поена више у једном тренутку, а ми ниједног тренутка нисмо губили самопоуздања, само смо урадили довољно да окренемо ствари у нашу корист и да им не дозволимо да нам помуте разум“, укратко је Јокић анализирао меч и прокоментарисао да је сјајно што је на трибинама имао подршку супруге и ћерке.
“Цела моја породица је била ту. Моја браћа су увек ту, сада су били ту моја супруга и ћерка, увек је лепо када имаш неког свог“.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.