Izvor: RTS, 02.Maj.2023, 11:38

Ђоковић може да игра на Ју-Ес опену, САД укидају захтев за вакцинацију

Од 11. маја неће бити обавезна вакцинација за улазак у САД, што важи и за путнике из иностранства, јер се тог дана укида ванредна ситуација уведена због коронавируса, саопштила је Бела кућа.
Представнички дом Конгреса гласао је у фебруару да се укине >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ванредна ситуација па да вакцинација не буде обавезна ни за оне који долазе авионом а нису држављани САД, што је једна од ретких антиковид мера која је у Америци и даље на снази, наводи Ројтерс.

Администрација председника Џозефа Бајдена је прошлог јуна укинула обавезан негативан ковид тест за путнике из авионског саобраћаја, али је остала на снази препорука америчких Центара за контролу и превенцију болести о обавезној вакцинацији за улазак у САД.
Британска новинска агенција наводи да је због ових правила најбољи тенисер света Новак Ђоковић прескочио битне турнире у САД јер није вакцинисан против ковида, али да ће од 12. маја моћи слободно да улази у ту земљу и да игра на мастерсима и Ју-Ес опену.
Министарство за унутрашњу безбедност САД је такође саопштило да од 12. маја путници који улазе у САД преко лука неће морати да буду вакцинисани.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.