Izvor: RTS, 01.Maj.2023, 20:57

Партизан након сјајне игре надиграо ТСЦ и коначно победио

Фудбалери Партизана савладали су, као гости, ТСЦ са 3:1 у мечу трећег кола плеј-офа Суперлиге Србије. Црно-бели су тако задржали какве-такве шансе да се домогну другог места које води у Квалификације за Лигу шампиона.
Сјајна фудбалска предства у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Бачкој Тополи. Обе екипе су ушле у меч са императивом победе. То се видело и на терену. Отворен меч, пуно енергије, трчања, пасова, наравно грешака и шанси. На крају Партизан је био успешнији и заслужено је стигао до тријумфа.

Црно-бели су изузетно агресивно ушли у дуел. Константно су притискали ривала. Створено је неколико прилика пред голом домаћина. Таква игра исплатила се Партизану у 12. минуту.
Пресечен напад домаћина, погрешио је Стојић. Лопта је стигла до Јовића, који се ослободио чувара и упослио Рикарда на ивици шеснаестерца. Овај је закорачио у казнени простор и прецизним ударцем савладао голмана Илића.
Црно-бели су имали прилику да увећају предност. Након контранапада Јовић је избио сам испред голмана, али је Илић из овог дуела изашао као победник. Пар минута касније нова контра и поново је Јовић био сам испред голмана, али ни овог пута није успео да га савлада.
У 20. минуту стигла је казна за пропуштене прилике. Након што је Саничанин оборио Јовановића судија је досудио слободан ударац негде око 18 метара по средини гола. Илић је извео слободан ударац, лопта се одбија од стативе, на њу је налетео Јовановић и послао је у гол.
ТСЦ је наставио да напада, црно-бели су се повукли, тако да се тежиште игре преселико на половину црно-белих. Сјану прилику пропустио је Ратков када је са неколико мерата успео да пошаље лопту преко гола.
Нову велику прилику да преокрене резултат имао је ТСЦ у 33. минуту. Покушао је Ђаковац из средине шеснаестерца, Саничанин је успео да одбрани свој гол. Лопта се поново одбила до Ђаковца који са исте позиције пребацује гол Партизана.
Црно-бели су поново запретили у 40. минуту, након одличне кретње лопта је дошла до Рикарда у казненом простору, опалио је са око 12-13 метара, али је погодио пречку.
У самом финишу првог полувремена црно-бели су стигли до вођства, али је гол Рикарда поништен због офсајда, ВАР је само потврдио ову одлуку линијског судије.
Партизан је до нове предности стигао у 48. минуту. Рикардо је додао лопту до Натха, који је сјајно шутирао са ивице шеснаестерца, голман Илић крајњим напором је одбио лопту, али само до Јовића који је прецизним ударцем шаље под пречку.
Гости су наставили да нападају, ређале су се прлике пред голом ТСЦ-а. Ипак, одбрана домаћина је успевала да сачува свој гол. Домаћин је потом успоставио теренску равножу и кренуо ка голу ривала.
Сјану прилику да изједначи ТСЦ је пропустио у 58. минуту. Ђаковац је опалио са око 18 метара, али је голман Поповић успео да одбрани његов ударац.
Наставио је домаћин са великим притиском на противника, дуго је ТСЦ кружио око одбране црно-белих, али никако није успеовао да пробије бедем испред голмана Поповића.
Црно-бели су увећали предност у 70. минуту. Након корнера са десне стране лопта је дошла до Филиповића који је снажним ударцем закуцава у мрежу.
ТСЦ је свим снагама кренуо ка голу ривала. Створио је неколико прилика али је одбрана црно-белих била на месту и одбила је све налете домаћина.
На крају ТСЦ - Партизан 1:3.
Суперлига, плеј-оф 3. коло:
Субота:
Нови Пазар – Раднички КГ 0:1
Војводина – Вождовац 2:0
Недеља:
Црвена звезда – Чукарички 4:0
Понедељак:
ТСЦ – Партизан 1:3
Табела:
Црвена звезда 89
ТСЦ 65
Чукарички 65
Партизан 61
Војводина 61
Нови Пазар 50
Вождовац 45
Раднички КГ 41
Суперлига Србије, плеј-аут 3. коло:
Недеља:
Раднички Ниш – Младост Лучани 1:2
Напредак – Радник Сурдулица 0:1
Понедељак:
Колубара – Спартак Суботица 0:3
Уторак:
Јавор Младост ГАТ
Табела:
Напредак 37
Колуба 37
Спартак Суботица 31
Радник 30
Јавор 30
Младост 29
Раднички Ниш 29
Младост ГАТ 26

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.