Izvor: RTS, 01.Maj.2023, 19:53

Матео: Тешко је победити у Београду, атмосфера са трибина вас тера да сумњате у своје могућности

Тренер кошаркаша Реала Ћус Матео рекао је да ће његова екипа покушати да победи Партизан у Београду, а уз то истакао је и да се нада да ће мадридски клуб бити први у историји који се после 0:2 на старту четвртфиналне серије пласирао на фајнал-фор.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Кошаркаши Партизана у уторак од 20.30 играју трећи меч плеј-офа Евролиге против Реала из Мадрида у Београду.

Тренер тима из Мадрида је уочи пута у престоницу Србије говорио на конференцији за медије о очекивањима и атмосфери коју праве навијачи Партизана.
"Заостајемо, и није лако, играћемо на тешком терену и то ће нам отежати ствари, тако да ћемо морати да будемо чвршћи него икад. Нико никад није стигао 0:2? За све увек мора постојати први пут, а зашто не би сад било тако? Размишљамо само о првој наредној утакмици, а ако бисмо победили и у четвртој, биће и пета. Можемо да размишљамо само о једној утакмици, јер све у свему победа би нам помогла да се подигнемо", самоуверен је Матео.
Тренер Реал Мадрида се осврнуо и на атмосферу коју праве навијачи Партизана на трибинама Штарк арене.
"Атмосфера је веома живахна, терају вас да сумњате у своје могућности, јер није лако играти пред толико људи, који су тако близу, толико укључени у игру и који толико вибрирају и непрестано навијају. Ми размишљамо само о кошарци. Тамо је већ јако тешко победити и због атмосфере, као и на другим гостовањима у Европи. Нећу да улазим у то шта Жељко Обрадовић има да каже својим навијачима, јер не могу да улазим у туђе куће. Не путујемо са више страха, разговараћемо и размишљати о кошарци. Десили су се инциденти који, нажалост, никада нису смели да се десе и сад сви морамо у свом делу посла да причамо искључиво о кошарци. Ништа се неће десити, причаћемо о кошарци и играти'', додао је шеф струке Мадриђана.
У саставу Реал Мадрида неће бити Гершон Јабуселе и Габријел Дек због суспензије коју су добили након инцидента у другој утакмици.
"Доживео сам многе ствари са овом групом, без сумње, и у овом клубу. Не само у кошарци, дешавају се неочекиване ствари, и у фудбалу су се дешавале ствари које су се сматрале немогућим. Имам поверење у ову групу јер су то показали и раније. Ако од некога можемо да очекујемо повратак, онда је то од ове екипе. Ништа није написано и, чак и ако имамо велики минус, покушаћемо да дамо све од себе да сутра победимо", истакао је Матео.
На питање ко ће надокнадити изостанак суспендованих Дека и Јабуселеа, он одговара да је свака опција могућа, али најлогичније је да уз Хезоњу ту игра Kорнели. 
"Повремено, чак и Руди, који уме у неком тренутку да се 'преруши' у четворку. Такође Абалде... Ценим све опције, али нећу тачно да кажем шта ћемо да урадимо", рекао је тренер Реала.
Партизан у уторак има "меч лопту" против Реал Мадрида, будући да уколико тријумфују, црно-бели би остварили пласман у Каунас где ће се одржато овогодишњи фајнал-фор Евролиге.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.