Izvor: RTS, 01.Maj.2023, 16:11

Рукометна репрезентација Србије у трећем шеширу у жребу за Европско првенство

Европска рукометна федерација објавила је да ће Србија бити у трећем шеширу у жребу за Европско првенство у Немачкој који ће се одржати 10. маја у Дизелдорфу.
Завршен је квалификациони циклус такмичења за пласман на Европско рукометно првенство >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << које ће се одржати наредне године у Немачкој. 24 селекције бориће се за наслов првака Европе у рукомету.

У првом шеширу су Француска, Шведска, Данска, Шпанија, Исланд и Норвешка, а у другом Словенија, Мађарска, Холандија, Немачка, Португал и Аустрија.
 
У трећем шеширу су, поред Србије, још Северна Македонија, Чешка, Пољска, Хрватска и Босна и Херцеговина док су у четвртом Црна Гора, Фарска Острва, Грузија, Швајцарска, Румунија и Грчка.
 
Репрезентације ће бити жребане у шест група са по четири селекције, а у четвртфиналне групе ће по две најбоље из сваке групе.
 
Жреб за Европско првенство одржаће се 10. маја у 18.00 у Дизелдорфу.
 
Европско првенство ће се одржати од 10. до 28. јануара следеће године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.