Izvor: RTS, 01.Maj.2023, 15:14

Лајовић поражен од Штруфа у Мадриду

Српски тенисер Душан Лајовић поражен је од Немца Јан-Ленарда Штруфа са 1:2 (7:6 /7:2/, 3:6, ,3:6) у врло равноправном надметању за пласман у осмину финала Мастерса у Мадриду. Штруф ће за пласман у четвртфинале снаге одмерити са победником дуела Американца Френсиса Тиафоа >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и Аргентинца Педра Качина.
Немачком тенисеру Јан-Ленарду Штруфу требало је два сата и 13 минута велике борбе да дође до четврте победе у дуелима са Душаном Лајовићем, који је добро ушао у меч али није до краја задржао максималну концетрацију.

У врло равноправно надметање оба тенисера су ушла врло самоуверено, па је први сет разрешен у тај-брејку у коме је Душан Лајовић на самом старту освојио два мини-брејка која је потом готово рутински сачувао и са 7:2 претворио у вођство у сетовима.
У наставку се ситуација променила када је у осмом гему Штруф први дошао до три брејк шансе и успео трећу да претвори у освајање гема и вођство од 5:3. Потом је сачувао предност за изједначење у сетовима.
У одлучујућем трећем сету се готово поновила ситуација из другог, а Немац је у финишу успео да избори и други брејк за убедљиво освајање сета и меча за пласман у осмину финала.
За улазак у четвртфинале бориће се са победником дуела Американца Френсиса Тиафоа и Аргентинца Педра Качина.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.