Izvor: RTS, 01.Maj.2023, 00:44

Голден стејт наставља плеј-оф НБА лиге, Сакраменто поклекао у одлучујућем мечу

Кошаркаши Голден стејта савладали су екипу Сакраменто кингса 120:100 у одлучујућем мечу плеј-оф серије Западне конференције НБА лиге и с резултатом 4:3 настављају такмичење у полуфиналу поменуте конференције где их очекује окршај против Лос Анђелес лејкерса. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Нису успели Кингси да добру сезону крунишу полуфиналом Западне конференције, поклекли су у последњем мечу плеј-оф серије против Голден стејта.

Најзаслужнији за победу Вориорса био је Стеф Кари, са учинком од чак 50 поена на мечу, а уз то додао је и осам скокова и уписао шест асистенција.
Екипа Сакрамента имала је добар резултат у првом полувремену које је завршено с два поена предности у корист Голден стејта, 58:56. 
Међутим, у наставку утакмице Голден стејт је повећавао предност, па је на крају треће деонице било плус 10 поена, 91:81.
На почетку четврте четвртине тим из Сан Франциска је направио значајан искорак у фази напада, док су Кингси били прилично конфузни офанзивно.
Поред маестралног Карија, у тиму Вориорса истакао се и Ендрју Вигинс са 17 поена, седам скокова и два додавања.
Домантас Сабонис из Сакрамента убацио је 22 поена, уписао осам скокова и убележио седам асистенција, али то није било довољно да се још једном, када је најважније савлада Голден стејт.
У полуфиналу Западне конференције Голден стејт ће играти против Лејкерса. Први меч је на програму 2. маја.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.