Izvor: RTS, 30.Apr.2023, 23:54

Ђерона: Било је важно да победом завршимо квалификације

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона изјавио да је било битно да његов тим победом заврши квалификације за Европско првенство, које ће бити одржано наредне године у Немачкој.
Србија је у Новом Саду победила Словачку 37:26 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у мечу последњег, шестог кола Друге групе квалификација за ЕП. Србија је и пре меча са Словачком изборила пласман на ЕП 2024.
"За психичку припрему било је важно да победом завршимо квалификације и уз дужно поштовање противника покажемо ко је фаворит. После утакмице какву смо одиграли у Финској победити Словачку 11 разлике није мала ствар и честитао бих момцима на свему што су вечерас приказали у овој сјајној атмосфери.”
”Било је важно да не престанемо да трчимо, да играмо свих 60 минута, јер ако желимо да се надмећемо са једном Немачком или Норвешком за то морамо да будемо спремни", изјавио је Ђерона, преноси званични сајт РСС.
Српски рукометаш Драган Пешмалбек изјавио је да његов тим увек мора да игра на највишем могућем нивоу.
"Ово је била припрема за све што нас чека у јануару и зато смо морали да дамо гас и да елиминишемо осцилације из утакмице са Финском. Увек је прелепо играти пред својом публиком и то ме је чинило посебно мотивисаним, као и остатак екипе", изјавио је Пешмалбек, који је на вечерашњем мечу постигао шест голова.
Србија је освојила друго место у Другој груп са 10 бодова, колико има и првопласирана Норвешка. Финска и Словачка су освојиле по два бода.
Европско првенство ће бити одржано од 10. до 28. јануара наредне године у Немачкој.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.