Izvor: RTS, 30.Apr.2023, 23:29

Милован Веснић освојио треће место на трци у Аустрији

Српски аутомобилиста Милован Веснић освојио је треће место на ФИА ЕХЦЦ трци, која је вожена у Аустрији на легендарној стази Рехберг у близини Граца.
Веснић је једини српски представник на шампионату Европе на брдским стазама. Српски аутомобилиста >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је освајањем трећег места поново стигао до подијума и поред чињенице да му је ово прва комплетна сезона на европском брду.
"Иза нас је један напоран, али успешан викенд. Поново потпуно нова стаза, промењиви временски услови и мали проблеми са аутомобилом, али ипак на крају нови пехар и нови бодови.“
“Пред сам старт прве недељне трке аутомобил ми је у потпуности изгубио струју. Ништа није реаговало и већ сам помислио да је викенд за мене готов. Ипак, некако смо стартовали, али све то ми је потпуно пореметило концепцију и концентрацију па сам прву вожњу завршио као трећи", рекао је Веснић.
"У паузи смо успели да привремено премостимо проблем, заостатак је био велики, па није било разлога да превише ризикујем у другом изласку на стазу. И поред тога сам још за секунду спустио време и, што је најважније, сакупио веома важне информација са стазе за будућност.“
“Бити трећепласирани у оваквој конкуренцији иза два шампиона Европе у мојој дебитантској сезони за мене и за тим је огроман успех", поручио је Веснић након трке у Аустрији.
На тркачком викенду на Рехбергу наступило је 285 возача из 17 европских земаља. Веснић ће наредног викенда возити трећу трку сезоне шампионата Европе на брдским стазама у Шпанији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.