Izvor: RTS, 30.Apr.2023, 22:20

Мајами направио брејк над Никсима, Батлер предводио екипу с Флориде до победе

Кошаркаши Мајами хита савладали су на гостовању екипу Њујорк никса 108:101 у првом дуелу полуфиналне серије Источне конференције НБА лиге.
Након избацивања Милвоки бакса, лидера Источне конференције, екипа Мајамија наставља серију победа, овога >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пута савладали су Њујорк никсе и направили брејк у полуфиналној серији.

У већем делу првог полувремена домаћа екипа је имала предност, на крају прве четвртине било је чак 11 поена разлике у корист Никса, 32:11. 
У другој деоници, кошаркаши Мајамија су успели да постепено "топе" предност противника, те је Њујорк први део игре завршио с пет поена предности, 55:50. 
Мајами је у трећој четвртини успео да преокрене резултат и да заврши са шест поена предност у односу на Њујоркс никсе, 81:75.

Средином четврте деонице кошаркаш Мајамија Џими Батлер доживео повреду при резултату 95:90 за Мајами.
Њега је у паду окачио Џош Харт, а Батлер је изврнуо ногу због чега, међутим ас Мајамија је наставио меч.
Серијом од 12:2 у последњој деоници, Мајами је тријумфално привео меч крају. 
Џими Батлер је предводио победнички састав са 25 поена, 11 скокова и четири асистенције.
Мајамијев бек тренутно је први стрелац доигравања НБА лиге.
Успео је да пређе летвицу од 200 поена у овосезонском плеј-офу, што је за руком досад пошло само Девину Букеру.
Kод Њујорка најбољи је био Ар Џеј Берет са 26 поена, девет скокова и седам асистенција. Џејлен Брансон је постигао 25 поена, имао седам асистенција и пет скокова.
Велико ривалство поменутих тимова, може се рећи да је обновљено.
Наиме, Никси и Мајами су створили супарништво у НБА лиги периоду од 1997. до 2000. године када су играли четири везана плеј-оф окршаја.
Спортском трвењу допринео је и Пет Рајли када је као тренер прешао из Никса у тим са Флориде. 
Наредни дуел полуфинала Источне конференције између Њујорк никса и Мајами хита у оквиру плеј-оф серије игра се 3. маја.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.