Izvor: RTS, 30.Apr.2023, 19:08

Црвена звезда са четири гола испратила Чукарички на Баново Брдо

Фудбалери Црвене звезде савладали су Чукарички са 4:0 (2:0) у мечу трећег кола плеј-офа Суперлиге Србије.
Тренер Милојевић, као што је и најавио, извео је комбиновани састав. Прилику су добили играчи који нису имали велику минутажу током првенства. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Максимално су је искористили и уз подршку неколицине стандардних извојевали победу против Чукаричког. На терен се после годину дана паузе вратио Урош Спајић и повратак обележио лепим поготком у последњем минуту сусрета.
Тим са Бановог Брда стигао је на мегдан црвено-белима жељан надигравања у покушају да се са нова три бода издвоји на другом месту на табали које води у квалификације за Лигу шампиона.
Међутим, црвено-бели су од почетка меча наметнули жесток ритам. Стварало је домаћин шансе пред голом ривала. Чукарички је у пар наврата успео да запрети, али је голман Борјан био на висини задатка.
Звезда је повела у шестом минуту сустрета. Брза акција црвено-белих по десној страни Николић је упутио центаршут у петерац. На лопту је наплетео Кангва и главом је послао у мрежу.
Наставила је Звезда да напада, створила је још неколико прилика, а најбољу је пропустио Иванић када је голман Белић изашао као победник у ситуацији један на један.
Звезда је увећала предност у 19. минуту. Лопта је дошла до Азарова на левој страни, после праве минијатуре, ушао је у казнени простор и на супротној страни пронашао Ракоњца који са пар метара главом шаље лопту у празан гол.
Црвено-бели су наставили са нападима, створили су још неколико прилика. Чукарички је такође успео да запрети, али до одласка на одмор није било промене резултата.
Наствак је донео агресивнију игру Чукаричког. Покушао је гост да стигне до гола и тако учини дуел неизвеснији. Можда и највећу шансу пропустио је Миладиновић у 54. минуту када је на аистенцију Ивовића шутирао са око десет метара али је Борјан успео да одбрани његов ударац.
Узвратио је домаћин у 63 минуту када Ракоњац сјајним ударцем погађа пречку.
Звезда је увећала предност у 78. минуту. Пруцев је упутио лопту у средину шеснаестерца, уследила је неспретна реакција штопера Чукаричког, лопта стиже до Митровића који са 6-7 метара прецизним ударцем успева да савлада голмана Белића.
Таку на овај меч ставио је Урош Спајић у 90. минуту. Створила се гужва у казненом простору гостију, лопта стиже до Спајића који из окрета шутира и тресе мрежу.
Суперлига, плеј-оф 3. коло:
Субота:
Нови Пазар – Раднички КГ 0:1
Војводина – Вождовац 2:0
Недеља:
Црвена звезда – Чукарички 4:0
Понедељак:
19.00 ТСЦ – Партизан
Табела:
Црвена звезда 89
ТСЦ 65
Чукарички 65
Војводина 61
Партизан 58
Нови Пазар 50
Вождовац 45
Раднички КГ 41

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.