Izvor: RTS, 28.Apr.2023, 20:09

Око: Партизан у Мадриду – да ли је туча спасила Реал?

Шта после најновијих казни Евролиге? Може ли Партизан да победи Реал у Арени без кажњеног капитена Пантера? О овој теми у емисији ОКО говорили су Владимир Станковић, новинар и некадашњи портпарол Улеба, Владе Ђуровић кошаркашки тренер и Слободан Шаренац, кошаркашки >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << новинар РТС-а.
Дисциплинска комисија Евролиге због туче која је избила на мечу Реал Мадрида и Партизана суспендовала је Кевина Пантера на две утакмице и Матијаса Лесора на једну утакмицу неиграња.
У екипи Реала, Гершон Јабуселе суспендован је на пет утакмица, док његов клупски колега Габријел Дек за тим неће моћи да наступа на једној утакмици.
Владимир Станковић, некадашњи портпарол Улеба, сматра да је Реал боље прошао од Партизана.
"Мислим да су казне несразмерне збивањима у финишу утакмице јер је Партизан горе прошао од Реала. Одуство Јабуселеа и Дека ће се мање приметити него неиграње Пантера и Лесора који су добар део тима пре свега у офанзивним задацима, сматра Станковић и додаје да је ово Пирова победа црно-белих.
"Ово је Пирова победа, поготово ако се дода повреда Егзума који је неизвестан за следећи меч. Ако Партизан буде играо без њих тројице све оно што је фантастично урађено у Мадриду доводи се у питање", истиче некадашњи портпарол Улеба.
Владе Ђуровић, кошаркашки тренер, истиче да је очекивао строжу казну за Јабуселеа.
"Ја сам мислио да ће Јабуселе бити кажњен најмање годину дана, јер је тако дивљачки насрнуо на играча од којег је 30 килограма тежи и убедљиво је најјачи кошаркаш на терену. О овоме ће да се прича, жао ми је што се неће причати о најбољој утакмици Партизана од кад ја пратим црно-беле", рекао је Владе Ђуровић.
Кошаркашки тренер истиче да Пантер има одличне мечеве иза себе и да је требало да се уздржи и да не наседне на провокације.
"Он је играч, ас, њега ударају и на другим мечевима, требало је да се уздржи, не само зато што је капитен Партизана, већ зато што његова екипа води. Нажалост, Пантер који игра сјајно и који је кошем у последњој секунди одлучио први меч, на неки начин је то покварио овом реакцијом", закључио је кошаркашки тренер.
Слободан Шаренац, новинар и коментатор РТС-а, истиче да га је реакција Серхија Љуља изненадила.
"Љуља пратим од младих селекција, коментарисао сам га све ове године и памтим га као фер и коректног играча. Његов ударац на сто секунди до краја, када његов тим губи 15 разлике има тежину јер га прави један од најбољих кошаркаша Реала, човек који је икона клуба", истиче Шаренац.
Додаје да је Љуљ Пантера грубо и неспортски ударио из немоћи.
"Да се не лажемо, ово је ударац кад си понижен, кад си немоћан, и кад не знаш шта више да урадиш пред својом публиком јер се брукаш. Он је ту направио један дивљачки ударац јер је очекивао неку реакцију, и добио је оно што је хтео", закључио је Шаренац и додао да кошаркаши ту одреагују поведени адреналином.
Владе Ђуровић истиче да Партизану не одговара победа у наредном мечу, јер Пантер неће моћи да игра.
"Нажалост, Партизан ће победити у уторак и онда Пантер неће играти против Барселоне. Жељко је против Игокее и Задра обичан тренер, он се у оваквим утакмицама осећа као риба у води, он овакве утакмице не игра, он их побеђује", сматра Ђуровић и истиче да пола кошаркаша Партизана не зна како се тренер Мадрида зове.
Кошаркашки тренер истиче да се у тучи видело другарство и заједништво кошаркаша Партизана који су сви скочили да бране саиграча.
Слободан Шаренац истиче да публика Партизана не сме реаговати ван спортских оквира.
"Навијачи не смеју реаговати ван спортских оквира у уторак, морају да буду свесни да услед тога може доћи до пражњења дворане", истиче коментатор РТС-а и додаје да кошаркаши Партизана морају да дају 250 одсто својих могућности, да победе и покажу да заслужено иду на фајнал фор.
Гости су се сложили да ће Партизан савладати Реал у наредном мечу и са 3:0 у серији отићи у Литванију на завршницу такмичења.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.