Izvor: RTS, 28.Apr.2023, 19:45

Данте Егзум изразио захвалост навијачима на подршци

Kошаркаш Партизана Данте Егзум огласио се на друштвеним мрежама где се захвалио навијачима на великом броју порука подршке после повреде коју је доживео због неконтролисаног насртаја играча Реала Гершона Јабуселеа на њега.
Други меч плеј-оф >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << фазе у Евролиги између Реал Мадрида и Партизана завршен је пре истека времена, због туче која је се догодила при резултату 95:80 за црно-беле на два минута до краја дуела

У општем метежу кошаркаш Партизана Данте Егзум доживео је повреду ноге, приликом рвчаког захвата Гершона Јабуселеа над Аустралијанцем.
"Хвала свима на порукама. Била су ово луда 24 сата, али лекарски тим овде ради све како би ми санирао повреду коју сам претрпео током конфликта. Мој фокус је да урадим све што је до мене како бих се вратио и наставио овај пут како бих Београду и навијачима донео титулу Евролиге, коју заслужују. Сва ова подршка ми много значи. Надам се да ћемо се ускоро видети на паркету", написао је Егзум.
Дисциплинска комисија Евролиге донела је одлуку суспензије која се односи на клубове, али и појединце.
Кошаркаши Партизана Кевин Пантер и Матијас Лесор су суспендовани на на два, односно на један меч.
Играчи Реала Гершон Јабуселе и Габријел Дек суспендовани су на пет, односно на један дуел, због учешћа у тучи пред крај меча између Реал Мадрида и Партизана.
Шпански и српски клуб су додатно новчано кажњени са по 50.000 евра.
Кошаркаш Реал Мадрида Гершон Јабуселе извинио се за агресивно понашање према Егзуму изражавајући кајање због недоличног и неспортског односа на мечу.
Трећи меч плеј-оф серије између Партизана и Реал Мадрида на програму је 2. маја у Београду, а Егзум је још увек сходно повреди неизвестан.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.