Izvor: RTS, 28.Apr.2023, 19:53

Мега запретила, Будућност одговорила и стигла до убедљиве победе

Кошаркаши Будућности савладали су Мегу са 94:74 у првом мечу плеј-офа АБА лиге. Реванш је на програму 7. маја од 18.00 у Београду.
Будућност је дошла до предности у дуелу са Мегом. Гости су имали снаге за прву четвртину када су водили. Међутим, домаћин >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је у наставку самлео ривала и стигао до убедљиве победе и предности у серији, која се игра до две победе.
Мега је боље ушла у меч, контролисала је игру а далекометном паљбом је правила разлику. Стигли су гости и до двоцигрене предности у првом периоду, да би прву четвртину завршили са плус осам – 22:14.
Уследио је одговор домаћина, распуцао се Грин и водио своју екипу до преокрета, у другом периоду постигао је 24 поена. Будућност је на крају првог полувремена имала плус од 12 поена, 49:37.
Гости нису имали снаге за преокрет. Покушали су да ухвате прикључа, али је домаћин одбио овај налет и до краја перида отишао на плус 22 – 77:55.
Уследило је одрађивање посла домаћина у последњој четвртини. Будућнст је контролисала игру и резултат и мирно привела крају. Предност је расла а шест минута пре краја она је износила максималних плус 26. Гости су у наставку успели да донекле ублаже пораз. На крају 94:74 за Будућност.
Најефикаснији у победничкој екипи био је Грин са 34 поеном. Камењаш је додао 20, а Атић и Обрајан су имали учинак од по 11 поена. У тиму Меге, Ђуришић је убацио 17 поена, Рудан 15, Церовина и Бранковић по 10.
Реванш меч игра се у Београду 7. маја.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.