Izvor: RTS, 28.Apr.2023, 18:55

Алкараз након преокрета савладао Русувуорија, Рубљов бољи од Вавринке у Мадриду

Андреј Рубљов пласирао се у треће коло мастерса у Мадриду, пошто је победио Швајцарца Стена Вавринку 2:0 по сетовима 7:5, 6:4. Меч је трајао сат и 17 минута. Шпански тенисер Карлос Алкараз победио је 41. играча света Финца Емила Русувуорија, 2:1, по сетовима, 2:6, 6:4, 6:2. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Руски тенисер Рубљов забележио је другу победу у четвртом међусобном дуелу са Вавринком који је 84. играч света.

Једини брејк у првом сету виђен је у 11. гему, када до кључне предности долази руски играч.
Вавринка је боље отворио други сет и повео са 2:0, да би Рубљов освојио пет узастопних гемова. До краја троструки гренд слем шампион успео је само да ублажи пораз.
Рубљов у трећем колу игра против јапанског играча Јошихита Нишиоке.
Бранилац титуле након преокрета до трећег кола  Други тенисер света и бранилац титуле у Мадриду Карлос Алкараз победио је Емила Русувуорија после преокрета за два сата и 18 минута.

Русувуори је добро почео, у четвртом гему је направио брејк, ту предност је сачувао и повео у мечу.
У другом сету тенисери су освајали гемове на своје сервисе све до седмог, када је Алкараз одузео сервис противнику, што му је било довољно да изједначи у мечу.
Шпанац је лако освојио трећи сет, направио је два брејка и после друге меч лопте пласирао се у треће коло.
Алкараз ће у трећем колу играти против Григора Димитрова из Бугарске, који је победио Француза Грегуара Баререа са 7:6, 7:6.
У трећем колу је и хрватски тенисер Борна Ћорић, победом против Француза Уга Гастона 6:3, 6:3. Његов противник биће победник дуела Пољака Хуберта Хуркача и Француза Ришара Гаскеа.
Пласман у наредну фазу осигурао је и немачки играч Јаник Ханфман, 108. на свету, који је победио 18. тенисера на АТП листи Италијана Лоренца Музетија 6:4, 7:6.
Ханфман се у трећем колу састаје са сународником Данијелом Алтмајером.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.