Izvor: RTS, 27.Apr.2023, 23:36

Партизан силан у Мадриду, од краљевског Реала направио просјака

Никада у клупској историји Партизан није победио Реал у Мадриду, бар не до уторка. Два дана касније црно-бели су поновили подвиг, остварили убедљив тријумф, а домаћи играчи нису издржали већ су фрустрацију испољили уличном тучом. Ни игра, ни понашање – ништа од виђеног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << не говори да се ради о краљевском клубу.
Партизан је у две утакмице у Мадриду показао да се налази у фантастичној форми. "Визинк центар" био је поприште великих победа црно-белих, којим је екипа Жељка Обрадовића повела 2:0 у четвртфиналној серији Евролиге.
Колико је Реал био немоћан, сведочи туча у финишу друге утакмице, коју је иницирао Серхио Љуљ изузетно неспортским фаулом на Кевину Пантеру.
Сви играчи су били на терену, туча се брзо смирила, а судије одлучиле да нема довољно кошаркаша да се утакмица настави.
Кошаркаши Партизана доминирали су до тог тренутка, у свим кошаркашким сегментима надмашили су далеко скупљи и искуснији тим, толико да су навијачи домаће екипе почели да напуштају дворану већ средином последње деонице.
Не само да су одржали кошаркашки час Мадриђанима, већ и својим понашањем и приступом игри показали да су већ велики играчи, али и играчи за велика дела.
Захваљујући уличарском понашању појединих играча Реала, сјајна кошаркашка партија пала је у други план, што црно-бели нимало нису заслужили.
Партизан је током свих готово 39 одиграних минута деловао сигурно, концентрисано, као екипа која тачно зна шта жели, па чак и у моментима када је противник правио серије.
Обрадовић је маниром искусног генерала тачно знао када да тражи тајм-аут, када да учини измене, што нимало не чуди од најтрофејнијег европског тренера.
Партизан је у Мадриду демонстрирао силу, други израз просто није примерен.
Следи дуел, можда и два у Београду. Али, после онога што су приказали у Мадриду у прве две утакмице, пети фајнал-фор у историји Партизана делује надохват руке.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.