Izvor: RTS, 27.Apr.2023, 16:42

Ивановић: Поштујемо Задар, надам се да ћемо одиграти први меч како је потребно

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић изјавио је данас да поштује екипу Задра, али је додао да верује да ће црвено-бели изборити пласман у полуфинале плеј-офа АБА лиге.
Црвена звезда ће сутра од 20 сати на свом терену дочекати екипу Задра >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у првом мечу четвртфинала плеј-офа АБА лиге. Четвртфинална серија се игра на две победе.
"Плеј-оф је интересантно такмичење и даје шансу свима. Без обзира што имамо предност домаћег терена, плеј-оф је специфичан, јер сви могу да победе. Изузетно поштујемо екипу Задра, која је у регуларном делу сезоне победила Звезду у Београду. Играју изузетно и специфично у одбрани и у нападу и могу да створе проблеме многим екипама. Надам се да ћемо бити фокусирани, имати енергије и одиграти у првој утакмици како је потребно", рекао је Ивановић на конференцији за медије.
Тренер Црвене звезде је истакао да се његов тим налази у идеалној форми.
"Задовољан сам, да нисам не би било добро. Екипа је у оптималној ситуацији да почне плеј-оф. Велики број утакмица до краја донео је кошаркашима, који нису пуно играли прилику да се докажу пред плеј-оф. Никола Ивановић је одиграо одлично у Љубљани. Џон Холанд је играо добро већ неколико утакмица. Могу да пријавим само 12 играча, видећемо ко ће играти", навео је Ивановић.
Он рекао да је Бен Бентил почео да тренира са екипом, али је додао да не зна ли ће бити у тиму на сутрашњој утакмици.
Капитен Црвене звезде Бранко Лазић је истакао да је већ 20 дана у тренажном процесу. "Било је тешко након паузе од 6-7 недеља кренути са припремама, али с обзиром на паузу задовољан сам. Како време буде одмицало то ће само да се подиже на виши ниво", навео је Лазић.
Задар је у шестом колу АБА лиге у новембру прошле године победио Црвену звезду у Београду резултатом 98:96. Црвена звезда се у фебруару реванширала Задранима тријумфом 95:76.
"Десило се доста промена од тада, и у играчком и тренерском кадру. Екипа је од тог момента доста напредовала у сваком погледу, без обзира што смо имали пораз од Цибоне и испуштене неке утакмице у Евролиги. Показали смо на ком смо нивоу и са каквим амбицијама улазимо у плеј-оф", додао је Лазић.
Капитен Црвене звезде није желео да коментарише резултате Партизана у Евролиги.
"Ми гледамо пре свега нас и наше резултате. То шта раде и бележе је ствар за њих. Без обзира на то наша мотивација и жеља немају везе са њиховим резултатима и амбицијама. Желимо да наставимо низ зрофеја у АБА лиги и фокусирани смо само на нас", закључио је Лазић.
Други меч је на програму осмог маја у Задру. Термин евентуалне мајсторице биће накнадно објављен.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.