Izvor: RTS, 27.Apr.2023, 15:15

Идеална петорка АБА лиге – Партизанов трио, Звездин Кампацо и Лука Божић

Регионална кошаркашка АБА лига саопштила је иделну петорку за лигашки део сезоне 2022/2023. Факундо Кампацо, Данте Егзум, Кевин Пантер, Лука Божић и Матијас Лесор – пет најбољих играча лиге.
Кошаркашки клуб Партизан ове сезоне има веома јак тим, а >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у тој конкуренцији у АБА лиги издвојили су се Данте Егзум, Кевин Пантер и Матијас Лесор, који је претходно завршио на трећем месту у гласању за најкориснијег играча. 

Поред кошаркаша из београдског црно-белог табора, налази се и представник Црвене звезде Факундо Кампацо, други у гласању за најкориснијег играча.
Петорку заокружује и МВП АБА лиге, који је оборио рекорд по просечном индексу – Лука Божић из Задра.
Божић је добио највише гласова тренера, навијача и новинара, 17,9 одсто, следе Лесор и Кампацо са по 13 посто, Егзум 7,5 одсто и Пантер 7,3 процента.
Изван идеалне петорке остали су Зек Ледеј, Филип Петрушев, Данило Тасић, Матеј Рудан и Лука Митровић.
Први пут од именовања идеалних петорки, Партизан има чак тројицу представника. Два пута су црно-бели имали по двојицу у сезони 2013/2014. и годину дана касније.
Звезда је у сезони 2016/17. имала тројицу представника и то Стефана Јовића, Чарлса Џенкинса и Марка Симоновића, што је једини такав пример поред овогодишњег Партизана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.