Izvor: RTS, 27.Apr.2023, 13:05

Милена Делић: Верујем у рукометаше Србије и њихову жељу за високим пласманом

Мушка сениорска репрезентација Србије обезбедила је пласман на Европско првенство које се игра у јануару следеће године у Немачкој.
Селекција Норвешке савладала је Словачку резултатом 33:23 и тиме се са прве позиције квалификовала за првенство, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << а Србији је обезбедила европску визу.

Поменутим резултатом Србија је са друге позиције обезбедила пласман на континентални шампионат и пре одиграних утакмица које су на распореду у последња два кола квалификација.
Селектору Србије, Тонију Ђерони, ово ће бити трећи узастопни пласман на велико такмичење. Од када је преузео најбоље српске рукометше, два пута се пласирао на Европски шампионат односно једном на светску рукометну смотру.
Председница Рукометног савеза Србије, Милена Делић, није крила задовољство поводом континуитета резултата.
”Иако никада не потцењујемо своје противнике, знали смо да смо уз Норвешку фаворити групе, питање је само било, са које позиције ћемо се пласирати. На прошло првенство смо отишли као први, али због сплета разноразних околности везаних за пандемију, нисмо успели да остваримо запаженији резултат. Овога пута на Европско првенство одлазимо као другопласирани и надамо се да ће сви играчи бити здрави и да ће нас и срећа мало послижити. Верујем у овај тим и њихову жељу за високим пласманом", истакла је председница Рукометног савеза Србије.
Европско првенство ће бити одржано од 10. до 28. јануара наредне године у Немачкој.
Мушка рукометна репрезентација Србије игра против Финске претпоследњи меч у квалифкацијама за Европско првенство. Дуел у Ванти близу Хелсинкија игра се од 18.00 уз директан пренос на Првом програму РТС-а, а ток меча можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.