Izvor: RTS, 27.Apr.2023, 08:55

Србија апсолутни фаворит против Финске у квалификацијама за Европско рукометно првенство

Мушка рукометна репрезентација Србије игра против Финске претпоследњи меч у квалифкацијама за Европско првенство. Дуел у Ванти близу Хелсинкија игра се од 18.00 уз директан пренос на Првом програму РТС-а, а ток меча можете пратити на нашем порталу.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Србија је обезбедила такмичење на предстојећем Европском првенству, а у томе јој је помогла селекција Норвешка убедљивом победом над тимом Словачке у петом колу квалификација.

Изабраници селектора Тонија Ђироне након четири одиграна кола имају три победе и један пораз и налазе се на другом месту квалификационе Групе 2. 
Испред "орлова" је селекција Норвешке, а на трећем и четвртом месту су Словачка, односно Финска. Две првопласиране репрезентације из сваке групе иду директно на предстојећи континентални шампионат у Немачкој.
Србија дуел против Финске дочекује као апсолутни фаворит, поготово због прве утакмице и убедљивог тријумфа у Новом Саду с десет голова разлике - 34:24.

Србија неће играти у најјачем саставу будући да се голман Дејан Милосављев повредио пре нешто више од недељу дана. 
Српски голман је остао у Берлину, а клуб Фуксе није хтео да га пусти у Србију, па ће уместо популарног Банде на голу бити Милан Бомаштар и Владимир Цупара. 
Са "орловима" неће бити ни Јовица Николић, рукометаша Вецлара који је повредио колено пре две недеље.
С друге стране тим Србије биће појачан у виду Николе Зечевића који је дебитовао у Бергену прошлог месеца када је постигао и први гол у дресу репрезентације.
Поред рукометаша Партизана у репрезентацији је и млади пивотмен Војводине Лука Роган који игра одлично у дресу српског шампиона и појачаће конкуренцију Драгану Пешмалбеку и Мијајлу Марсенићу.
Квалитет и искуство је на страни "орлова", а сваки резултат осим победе Србије био би рукометна сензација. Математички и пораз од девет голова од Финске одвео би тим Тонија Ђироне на континентални шампионат.
Утакмица против Финске на програму је од 18.00, директан пренос је на Првом програму РТС-а, а ток дуела можете пратити на нашем порталу.
Последња утакмица у квалификационом циклусу за Европско првенство игра се три дана касније у 18 часова, пред новосадском публиком у Спенсу - Србија дочекује тим Словачке.

Група 2 

1. Норвешка 8
2. Србија 6
3. Словачка 2 
4. Финска 2

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.