Izvor: RTS, 27.Apr.2023, 08:35

Партизан против Реал Мадрида, други чин – на корак до Каунаса или повратак "краља“

Кошаркаши Партизана играју против Реал Мадрида други меч плеј-офа Евролиге од 20.45 у "Визинк“ арени. Нова победа ће их додатно приближити фајнал-фору пред повратак у Београд.
Херојска игра читаве екипе крунисана је шутом Кевина Пантера у последњим >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << секундама. Партизан је први пут у историји клуба победио Реал у Мадриду, а тешко да ће се наћи боља ситуација од ове. Баш на старту плеј-оф серије.
"Црно-бели" су показали за шта су способни, Реал да није недодирљив. Следи нови дуел, нова прича.
"Краљ" је рањен и сада креће потпуна мобилизација. Велики притисак је на Мадриђанима, који су изгубили предност домаћег терена, а у Београду се после првог меча пламичак претворио у буктињу и незадрживо ће горети у "Арени". Није било продукције искусних Фернандеза и Родригеза, иако је Дек одиграо сјајно, а Јабуселе био опасан током целог меча. Најбољи стрелац екипе Џанан Муса је подбацио за своје стандарде, томе су допринела два фаула у нападу, која су га омели у концентрацији и уласку у поентерски ритам. Очекује се његов агресивнији приступ. Исти случај са Мариом Хезоњом.
Матео је у изјави дан пред меч истакао да ће труд као у првом дуелу бити довољан да Реал изједначи.
"Сутра је важан дан. Све утакмице у плеј-офу су тешке. Ако наш став и труд буду исти као на јучерашњем мечу, имаћемо шансу да победимо. Плеј-оф серија је дуга и увек морате да размишљате о наредном мечу. Нема сумње да су играчи посвећени, дали су максимум на првој утакмици против Партизана. Морамо да будемо спремни да дамо све од себе и на другој утакмици", рекао је Матео, преноси званични сајт Реала.
Велика непознаница је стање Едија Тавареса. Матео га је држао у игри до последњих 30 секунди првог полувремена, што се одразило на горостасово колено. Према последњим информацијама, Таварес је неизвестан, јер се ради о лигаментима колена. 
Предност гостију из Београда је растерећеност. Доказали су за шта су способни, максимално су емотивно и физички одиграли тих 40 минута и дошли до тријумфа. Пантер је као капитен погађао многе битне шутеве током читавог меча, закључно са тројком преко Јабуселеа. Одбрана ће се још више усредсредити на њега. То значи да се отвара прилика да се други појединци додатно истакну у офанзиви, као рецимо Нанели, Папапетру, па да рецимо Аврамовић има опет неку од свијих препознатљивих серија.
Одбрана мора да буде агресивна и концентрисана. На другој страни, руке би требало да су смиреније и већа сигурност на отвореним позицијама.
Уколико чета Жељка Обрадовића опет тријумфује, следе два дуела у Београду, где је Реал недавно поражен, онда би и Каунас био надохват руке.
Меч Реал Мадрид – Партизан игра се од 20.45 у "Визинк" арени. Ток меча можете да пратите из часа у час на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.