Izvor: RTS, 27.Apr.2023, 07:45

Адетокумбов Милвоки елиминисан, Мајами прегазио најбољи тим НБА лиге

Лидер Источне конференције у НБА лиги спотакао се већ у првом колу плеј-офа. Тим Мајамија иде на мегдан Никсима у Њујорку у полуфиналу поменуте конференције, пошто је након продужетка победио тим Милвоки бакса 128:126 у петој утакмици серије и славио укупним резултатом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 4:1.
Током лигашког дела такмичења Милвоки је био неприкосновен са низом од 16 везаних победа, а онда у плеј-офу "јелени" нису личили на себе од прве утакмице коју су изгубили на свом терену.

Велики број љубитеља кошарке предвиђао је да ће се серија плеј-оф такмичења између Бакса и Хита завршити 4:1, али је мали број оних који су прогнозирали да ће први до четврте победе стићи тим Мајамија. 
Бакси су успели да изједначе резултат на 1:1 у победама, али су потом изгубили обе утакмице у гостима и нашли се пред амбисом од 1:3 и императивом да победе у наредна три меча - нису успели.
На почетку четврте четвртине, у петој утакмици, Милвоки је имао вишак од чак 16 поена, што је уједно била и највећа предност на утакмици. Чинило се да ће се плеј-оф серија продужити макар за још један меч.
Ипак, Адебајо и Лав уз две везане тројке, најпре су начели Баксе који су до тада били у налету, да би онда темпо игре појачао и лидер тима Џими Батлер.
Уместо рутинске победе Милвокија отишло се у продужетке, кош Џимија Батлера из "одбојке" на две секунде до краја донео је Мајамију психолошку предност у продужецима.
До краја меча, Мајами је сигурно игром водио и на крају направио велико изненађење пошто је елиминисао најбољи тим регуларног дела сезоне у НБА лиги.
У тиму победника бриљирао је Батлер са 42 поена, пратили су га Винсент и Адебајо са 22 односно 20 поена. Српски кошаркаш Никола Јовић није улазио у игру.
Код Милвокоја најбољи су били Јанис Адетокумбо са 38 поена и 20 скокова и Крис Мидлтон који је убацио 33.
У осталим мечевима Лејкерси су изгубили од Мемфиса - 99:116 и сада воде 3:2 у победама пред следећи меч у Лос Анђелесу у петак.
Мајами ће у полуфиналу плеј-офа Истока играти против Њујорка, који је елиминисао Кливленд серијом 4:1 у победама.
Никси су изборили пласман у полуфинале Источне конференције, први пут од 2013. године.
Калифорнијски дерби Сакраменто кингса и Голден Стејт вориорса наставља се у петак јер су вечерашњи меч у Сакраменту добили Вориорси са 123:116 и повели са 3:2 у серији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.