Izvor: RTS, 26.Apr.2023, 13:50

Трајковић: Медаље у Загребу велики успех, почињемо напад на олимпијске норме

Председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић за РТС је анализирао успех српских рвача на недавно завршеном Европском првенству у Загребу и изнео очекивања од Светског првенства у Београду у септембру, али и од предстојећих Олимпијских игара у Паризу. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Рвачи Србије на недавно завршнеом Европском првенству у Загтребу освојили су четири медаље и тако наставили континуитет освајања одличја на великим такмичењима.
"Презадовољни смо резултатом. Планирали смо и увек планирамо да на великом такмичењу освојимо медаљу, било на европском било на светском, било олимпијском. Превазишли смо планове са четири освојене медаље. Ово је, после светског првенства у Београду, историјски резултат. Честитам стручном штабу, тренерима и спортистима, јер су показали како се бори за боје Србије", рекао је за РТС Жељко Трајковић, председник Рвачког савеза Србије.
Очекује се да се добар низ настави и на Светском првенству, које ће од16. до 24. септембра бити поново одржано у Београду.
"Скоро 17 година сам председник Савеза, Управни одбор функционише исто толико година у овом саставу. Последњих 10 година имамо изванредну подршку наше земље. Услови које наши спортисти имају су равноправни са најквалитетнијим нацијама у рвању на свету. На нама је да дамо све од себе и направимо добре резултате. Континуитет таквог рада, добри планови, подршка Министарства омладине и спорта и Олимпијског комитета Србије даје резултат", рекао је Трајковић и додао:
"Четворица наших светских првака нису освојили медаљу у Загребу, освојила су друга четири момка. Ми смо добили тим од седам-осам квалитетних спортиста, што на такмичењима гарантује барем једну медаљу. Много јаче нације немају тај квалитет и ја сам на то поносан."
У Београду се остварују олимпијске норме.
"Очекујем да ћемо у Београду освојити и медаље и олимпијске норме. План нам је да остваримо три норме. Имамо озбиљан тим. Поред три норме, узимање једне до две медаље било би остварење нашег плана. Кажу ми да сам песимистичан, али ја сам реалан. Секунде одлучују. Као што су секунде одлучиле да узмемо злата у Београду, тако је секунда одлучила да Виктор Немеш не постане шампион Европе", сматра Трајковић.
Трајковић очекује да на Светском првенству учествује више од 1.500 спортиста и позива навијаче да подрже тим Србије на најзначајнијем турниру у рвању у свету.
"Циљ нам је освајање олимпијске медаље. То би био велики успех. Али, да прво освојимо норме, имаћемо више времена за припреме. Норме можемо да освојимо и следеће године, на два турнира, па да се надамо да освојимо две олимпијске медаље", завршиуо је председник Рвачког савеза.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.