Izvor: RTS, 26.Apr.2023, 07:18

Богдановић одличан у победи Атланте над Бостоном

Кошаркаши Атланте надиграли су Бостон са 119:117 на гостовању у петој утакмици прве серије плеј офа НБА лиге и смањили предност супарника на 2:3 у победама. Тим је у ефикасности предводио тандем Јанга и Колинса, а свој драгоцени допринос је дао и српски интернационалац >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Богдан Богдановић.
У врло драматичној завршници победу Атланти је практично донео Тре Јанг серијом од 14 погодака и тројком у финишу на две секунде до краја за коначну победу.

Меч је завршио са 38 постигнута поена уз 13 асистенција али је имао добру подршку остатка тима, а посебно од Колинса који је додао 22 поена и Богдана Богдановића који је са 18 поена уз шест скокова и пет асистенција допринео победи.
После врло изједначене игре на почетку меча Бостон је у једном моменту преузела иницијативу и дошао чак до двоцифрене предности, па се учинило да ће и обезбедити пролаз у следећу рунду плеј офа.
Ипак Атланта се није предавала и упорном тимском игром је успела да меч уведе у неизвесну завршницу у којој је Јанг постао играч одлуке.
Уз Јанга, Колинса и Богдановића у победничкој екипи Деандре Хантед је додао 13 а Садик Беј 12 поена.
Тим Бостона је у ефикасности предводио Џејлен Брауна са 35 поена, седам скокова и пет асистенција.
Сада је 3-2 за Селтиксе у серији, а наредна утакмица игра се у дому Јастревова, Стејт Фарм Арени.
У последњим синоћним мечевима Денвер и Финикс су победама обезбедили пласман у полуфинале конференције Запада.
Предвођен новом сјајном игром Николе Јокића, који је опет остварио троструки двоцифрем учинак, Денвер је надиграо Минесоту са 112:109 за пласман у полуфинале где ће се срести са Финиксом који је елиминисао ЛА Клиперсе са 136:130.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.