Izvor: RTS, 26.Apr.2023, 06:23

Нови трипл дабл Николе Јокића за четвртфинале

Српски центар је новим троструким двоцифреним учинком предводио Денвер у победи над Минесотом са 112:109 у петој утакмици прве серије плеј офа НБА лиге. Наставио је серију сјајних игара и дао кључни допринос за пласман свог тима са 4:1 у победама у четвртфинале где >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ће снаге одмерити са Финиксон који је надиграо ЛА Клиперсе са 136:130.
У врло неизвесној утакмици са неколико резултатских обрта Денвер је у петој утакмици доигравања надиграо тим из Минеаполиса и са 4:1 у победама изборио пласман у полуфинале Запада.

Кандидата за трећу, узастопну МВП титулу Николу Јокића није уобичајено служио шут али га то није спречило да опет максимално подржи тимску игру своје екипе и одличним учинком допринесе победи.
Српски центар је меч завршио са 28 постигнутих поена уз 17 скокова и 12 асистенција, а у завршници је преузео одговорност и постигао седам од последњих девет поена екипе из Колорада.
Шутерски је од њега био ефикаснији само Џамал Мари који је убацио 35 поена уз 4 скока и 5 асистенција. 
Био је то Јокићев осми трипл-дабл у плеј-офу, а шутерски је од њега био ефикаснији само Џамал Мари који је убацио 35 поена уз 4 скока и 5 асистенција.
Током већег дела меча тимови су се смењивали у вођству а последњи минут и по ушло се са нерешеним резултатом 102:102 када је Никола Јокић преузео иницијативу.
У пораженом тиму Ентони Едвардс је био најзапаженији са 29 поена уз 8 скокова и 7 асистенција, Таунс је додао 26 уз 11 скокова и 3 асистенције, а Руди Гобер је имао 16 поена и 15 скокова.
У изјавама после меча Јокић је био врло самокритичан уз стандардно истицање тимске игре и посебно је похвалио ефикасност Џамала Марија.
„Промашивао сам цело вече, али саиграчи верују у мене и ја верујем у себе, Џамал је наш најбољи играч у овој серији.“ рекао је, између осталог, Јокић.
Денвер ће у полуфиналу конференције играти против Финикса који је у последњој синоћној утакмици надиграли ЛА Кнђелесе са 136:130 за 4:1 у победама.
Победнике је сјајном ефикасношћу предводио Девин Букер са 47 поена уз 8 скокова и 10 асистенција, Кевин Дурент је имао 31 уз 6 скокова и 4 асистенције, а Диандре Ејтон 27 поена.
Код Клиперса, који су играли без Каваја Ленарда и Пола Џорџа, предњачио је Норман Пауел са 27 поена, Мејсон Пламли је додао 20 уз 10 скокова и 3 асистенција, а Ивица Зубац 16 уз 10 скокова и 2 асистенције.
Кошаркаши Арланте надиграли су Бостон са 119:117 на гостовању у петој утакмици прве серије плеј офа НБА лиге и смањили предност супарника на 2:3 у победама, а једну од одлучујућиг улога у победи имао је српски репрезентативац Богдан Богдановић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.