Izvor: RTS, 25.Apr.2023, 21:49

Одбојкаши Партизана шампиони Србије, "трипла круна" за црно-беле

Одбојкаши Партизана освојили су титулу шампиона Србије, пошто су у Новом Саду победили екипу Војводине резултатом 3:1, по сетовима 23:25, 25:18, 25:20, 25:16 у трећем мечу финала плеј-офа Суперлиге.
Партизан је до 12. титуле шампиона државе у историји клуба, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << а прве после 2011. године стигао серијом од 3:0 победама над Војводином.
Одбојкаши Партизана освојили су ове сезоне "триплу круну", пошто су претходно тријумфовали у Суперкупу и Купу Србије.
Војводина је до сада освојила 19 титула, a од 2017. шест пута узастопно су били шампиони Србије.
Тренер одбојкаша Партизана Бојан Јанић изјавио је да је поносан на своје играче на учинак који су постигли ове сезоне.
"Стварно нисам свестан успеха који смо направили. Некако се од старта сезоне бавимо следећим тренингом и следећом утакмицом. Колико год ја причао да је то само једна утакмица, ми смо размишљали о сваком поену. Не могу да кажем да је Војводина била лоша или добра, али ми смо на почетку били стегнути, што је потпуно природно. Међутим, драго ми је да смо тај притисак успели да изнесемо и да смо после били много бољи и агресивнији", рекао је Јанић.
Београдски тим је надиграо седмоструког узастопног првака државе у Новом Саду, где је имао значајно бројнију подршку са трибина.
"Данас сам причао са помоћним тренером и рекао му да ми је веома жао што се сезона завршава ускоро, а испоставило се данас. Исти би осећај био да смо изгубили овај меч и да смо на крају играли и пету утакмицу. Толико нам је било лепо и када је било тешко и када сам ја био нервозан као тренер и када су ме играчи мрзели, али је генерално љубав била присутна све време. Ово је страховито добра група момака и са те стране ми је жао што је крај сезоне. Могла је да траје још три године што се мене тиче", закључио је Јанић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.