Izvor: RTS, 25.Apr.2023, 20:37

Алкараз: Нисам фаворит у Мадриду

Најбољи шпански тенисер Карлос Алкараз изјавио је да једва чека мечеве на мастерсу у Мадриду и додао да није фаворит на турниру у главном граду Шпаније.
Карлос Алкараз је тренутно други тенисер света, а остварио је 23 победе и само два пораза у овој >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << сезони.

Претходне недеље одбранио је титулу у Барселони, а наредни турнир који очекује млади Шпанац је мастерст у Мадриду.
"Физички се добро осећам. Спреман сам 100 одсто. Једва чекам да заиграм у Мадриду. Успео сам да одбраним турнир у Барселони, а у Мадрид стижем са пуно самопоуздања. Сви знамо да је тешко прилагодити се турниру у Мадриду, али имам неколико дана да се добро припремим", рекао је Алкараз за званични сајт АТП-а.
Алкараз ће у Мадриду бранити титулу на мастерсу у Мадриду.
"Сваки играч може да освоји титулу... Не осећам се као фаворит, али идем меч по меч. Знам да имам велики број навијача у Мадриду. То за мене није притисак, већ мотивација. Волим да играм пред великим бројем навијача. Намера ми је да се забављам на терену. А када успем да се забавим на терену, онда играм свој најбољи тенис", истакао је Алкараз.
Шпанац је слободан у првом колу, а у другом ће играти са победником меча између Финца Емила Русувуорија и Француза Уга Амбера.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.