Izvor: RTS, 25.Apr.2023, 19:57

Борац изборио опстанак у АБА лиги, Србија остала на пет представника у регионалном такмичењу

Кошакаши Борца савладали су екипу Хелиоса у Чачку 96:78 у утакмици доигравања за опстанак у АБА лиги. Србија ће наредне сезоне имати пет представника у регионалном такмичењу.
Борац из Чачка регуларни део сезоне завршио је на 13. позицији регионалне >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << АБА лиге, док је Хелиос био на првом месту у АБА 2 лиги.

Словеначки тим из Домжала је у финалу плеј-оф серије АБА 2 лиге поражен од Крке која ће уместо последњепласираног МЗТ-а следеће сезоне играти АБА лигу.
Борац је у финалној утакмици за опстанак против Хелиоса од старта имао предност коју гости до краја нису успели да изједначе, односно да преокрену ток меча.
Најефикаснији играчи дуела у Чачку били су кошаркаши домаћег тима Дијанте Болдвин и Хантер Хејл са по 25 поена. 
Остин Лук из Хелиоса уписао је 14 поена, седам асистенција и три скока.
Хелиос ће се након пораза од Борца и даље такмичити у другој АБА лиги.
Србија ће и наредне сезоне имати пет представника у регионалном кошаркашком такмичењу - АБА лиги. Поред Борца, играће и Црвена звезда, Партизан, Мега и ФМП.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.