Izvor: RTS, 25.Apr.2023, 10:26

Станковић за РТС: Треба захвалити Партизану за још једну дивну евросезону

Спортски новинар и велики познавалац шпанске кошарке Владимир Станковић је гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а коментарисао предстојећу отакмицу Реала и Партизана у Мадриду на почетку четвртфиналне серије Евролиге. Уз осврт на извештавање шпанских медија и >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << кратку историју досадашњих дуела вечерашњих ривала, говорено је и о шансама црно-белих у елитном кошаркашком надметању.
Партизан за противника има мадридски Реал који има предност домаћег терена где ће бити одигране прве две утакмице након чега се серија сели у Београд. На Фајнл-фор елитног клупског такмичења пласираће се екипа која прва дође до три победе, а шпански медији истичу да у предстојећим дуелима практично нема фаворита.
„Партизан се у Мадриду дочекује веома респектабилно обзиром на резултате, традицију и историју два клуба. Реал Мадрид реално јесте фаворит и има две сет лопте. За Партизан би било феноменално када би се серија у Београду наставила са 1:1, што је жеља свих, али биће веома тешко. Морамо да констатујемо да је већ пласманом у четвртфинале Партизан остварио Велики успех.“, рекао је Станковић.
Тим Реала спада међу најтрофекније екипе, а на другој страни тренер Партизана Жељко Обрадовић је један од најтрофејнијих тренера. Говорено је о богатој историји међусобних дуела два тима као и о сарадњи бројних наших тренера и играча нарочито у периоду током две деценије од 70-тих година.
Тим реал Мадрида има доста више звезда од Партизана што многе наводи на нагађања ко је највећа опасност за црно-беле.
„Тешко да ће један играчнајвећа опасност. Могуће да ће то бити Тавез кога је тешко зауставити. Ту је Руди Фернандез који ретко промашује шут за три поена. Прети опасност од целог тима Реала а не од једног играча. Оно што је сигурно то је да ће у Београду бити још један , а можда и два спектакла. Тако да треба да захвалимо Партизану за још једну дивну евросезону.“, закључио је Станковић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.