Izvor: RTS, 25.Apr.2023, 08:53

Мајами и Лејкерси убедљиво повели у првој серији плеј офа

Кошаркаши ЛА Лејкерса надиграли су Мемфис са 117:111 на свом паркету после продужетка, а на свом терену сигуран је био и Мајами против Милвокија 119:114 предвођен изузетно ефикасним Џимијем Батлером који је меч завршио са чак 56 постигнутих поена. Оба тима сада у првој >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << серији плеј офа воде са 3:1 у победама и само их један корак дели од пласмана у другу фазу.
Милвоки је одлично почео меч у Мајамију, водио у већем делу меча и чак ушао у последњу четвртину са двоцифреном предношћу, па се учинило да ће тим предвођен Адетокунбом доћи и до изједначења.

А онда је уследио преокрет домаћина предвођених Џимијем Батлером који је у последњих седам минута убацио 21 поен и практично сам донео тријумф свом тиму. Меч је на крају завршио као најефикаснији играч са чак 56 постигнутих поена, а имао је и добру подршку остатка тима у коме је Адебајо додао 15 поена и осам скокова, Мартин је имао 12, а Винсент 10 поена.
Тиму Милвокија није много од користи била ни одлична ефикасност Брука Лопеза са 36 поена и 11 скокова, а пратили су га Адетокунбо са трипл-даблом од 26 поена, 10 скокова и 13 асистенција, а по 14 поена додали су Холидеј и Мидлтон.
Наредни меч игра се у Милвокију који ће на свом терену имати шансу да се сачува од испадања из плеј оф серије.
На западу су ЛА Лејкерси надиграли Мемфис 117:111 у драматичном продужетку који је изборио Леброн Џејмс поготком 0.8 секунди пре сирене за крај меча са 104:104.

И у додатних пет минута Џејмс је наставио одличну игру и меч завршио са 22 поена уз чак 20 скокова и седам асистенција, али је Ривс за један поен био ефикаснији од њега.
У тиму Мемфиса Бејн је имао 36 поена и био најефикаснији играч меча, а Морант је убацио 19 поена иако га шут није баш најбоље служио.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.