Izvor: RTS, 24.Apr.2023, 19:52

Основана Унија европских фудбалских клубова, Србију представља Раднички из Крагујевца

Група европских фудбалских клубова који се осећају маргинализовани од стране богатих клубова из Лиге шампиона, Европске фудбалске уније (Уефа) и Европске асоцијације клубова (ЕЦА), основали су у Бриселу Унију европских клубова (УЕЦ).
На оснивачкој >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << скупштини УЕЦ, сувласник енглеског Кристал Паласа Стив Периш рекао је да ти тимови имају осећај да су на маргини европског фудбала.
Чланови УЕЦ већ дуже време изражавају забринутост због ширења јаза у богаству и конкуретском билансу. УЕЦ има за циљ да промени начин размишљања у којем клубови "прихватају остатке које им удели елита. Тек толико да буду послушни", рекла је званичница Катарина Пијетловић, генерални секретар и један од оснивача УЕЦ.
Нова група има за циљ да добије места у органима Уефе за доношење одлука, казала је Пијетловић.
Севиља, шестоструки победник Лиге Европе, била је међу клубовима који су присуствовали отварању, уз подршку шпанске Ла Лиге, чије је председник Хавијер Тебас одржао уводни говор.
Србију у УЕЦ представља крагујевачки Раднички.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.