Izvor: RTS, 24.Apr.2023, 19:08

Ђаци Десете београдске гимназије спремни за одбрану титуле у манифестацији "Веслам за своју школу"

Сутра ће матуранти 20 београдских школа у Савском рукавцу укрстити весла. Прве елиминационе трке почињу у 9 сати и после подне ће се знати ко улази у полуфинале. Финале је у петак, гледаћете га у Београдској хроници, која се тог дана емитује уживо са Аде. Дођите да >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << навијамо заједно. Викенд су најамбициознији провели на тренинзима.
Андреј Јотановић, матурант Десете гимназије први пут је узео весла у руке.
"Тренирао сам довољно и осећам се спремним. Дошао сам да престављам своју школу, што ми је велика част, и да се опробам у новом спорту", рекао је Јотановић.
Спортска гимназија је освојила титулу 2019. године, а професор физичког васпитања Милан Николић верује да ће са својим ђацима одбранити титулу.
"За мене представља велику част да први пут у чамцу будем са ученицима. Мислим да ћемо бити добра екипа и одбранити титулу коју смо узели 2019. године", изјавио је Николић.
Алекса Секулић шест година весла за Веслачки клуб Црвена звезда и каже да му је увек тежи тренинг на копну него на води.
"Зато што то укључује трчање, теретану, вежбање, док на води осећамо све чари", истакао је Секулић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.