Izvor: RTS, 24.Apr.2023, 13:06

Лајовић, Ђере, Крајиновић и Кецмановић у главном жребу мастерса у Мадриду

Четири српска тенисера такмичиће се на АТП турниру у Мадриду. Ласло Ђере, Филип Крајиновић и Душан Лајовић такмичење започињу из првог кола, док је Миомир Кецмановић проглашен за 27. носиоца па ће имати рунду одмора.
Српски тенисер Душан Лајовић >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << играће против Аустралијанца Џејсона Кублера у првом колу мастерса у Мадриду, саопштили су организатори.
Лајовић је у недељу освојио други АТП трофеј у каријери, пошто је у финалу Српска опена у Бањалуци савладао Руса Андреја Рубљова 6:3, 4:6, 6:4. Победник меча између Лајовића и Кублера играће у другом колу Мадрида против Канађанина Феликса Оже-Алијасима.
Филип Крајиновић ће се у првом колу састати са Аустралијанцем Кристофером О'Конелом, а победник овог меча играће у другом колу против Американца Тејлора Фрица.
Ласло Ђере ће ривала у првом колу сазнати тек после квалификација.
Миомир Кецмановић постављен за 27. носиоца и слободан је у првом колу. Он ће се у другом колу састати са бољим из дуела између Чилеанца Кристијана Гарина и Швајцарца Марка-Андреа Хуслера.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић због повреде одустао је од наступа у главном граду Шпаније.
Титулу у Мадриду брани Шпанац Карлос Алкараз. Мастерс у Мадриду игра се од 26. априла до седмог маја за наградни фонд од 7.705.780 евра.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.