Izvor: RTS, 23.Apr.2023, 21:28

Обрадовић: Реал је фаворит, али Партизан деле три корака од фајнал-фора

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да је Реал фаворит у четвртфиналној серији Евролиге, али је додао да верује у свој тим.
Обрадовић је навео сва велика имена важна за игру Реал Мадрида.
"Свима је јасно да играмо против тима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << који има жељу да иде на титулу, такве амбиције се не мењају. Јасно је да је то тим са огроминм искуством. Серхио Родригез, Руди Фернандез и Серхио Љуљ толико тога су прошли иза себе и у клубу и у репрезентацији. Валтер Таварес, Гершон Јабуселе, Габријел Дек. Играчи који су искусни. Марио Хезоња и Џанан Муса, млади играчи са ових простора, дају велики квалитет, Алберто Абалде игра са великом енергијом, имају спој младости и искуства. Сви су способни да искоче и да дају 15-20, па и 25 поена ако треба", рекао је Обрадовић на конференцији за медије у Београду.
Партизан и Реал одиграли су два меча ове сезоне. Реал је у првом делу сезоне славио 105:97, док је Партизан пред више од 20.000 навијача у Београду победио 104:90.
"Очекујем да ће меч да буде другачији него ова два лигашка. Пробаће да се адаптирају на начин на који ми нападамо, знали смо и ми то, покушали смо да реагујемо после повратка из Подгорице. Док не изађемо на терену, да видимо ко ће бити у саставу. Небитно ко је у њиховом саставу, увек ће бити фаворити. Ми немамо здравствене проблеме. Хоћемо да видимо шта можемо у Мадриду. Како смо се понашали и у лигашком делу и сада. Ово је специфично, потребне су три победе. Очекујем да ће бити макар интересантно", додао је тренер Партизана.
Обрадовић је истакао да нема дилему да ће кошаркаши Реала бити мотивисани за мечеве са Партизаном.
"Све је битно, идеш из једне утакмице у другу. Могу да вам покажем извештај скаута и шта је Богдан Караичић спремио. Онда се после првог меча направи анализа, ситне промене за наредну, тако је у плеј-офу, посебно када се игра на три добијене", навео је тренер Партизана.
Обрадовић је истакао да је Реал фаворит у четвртфиналној серији.
"Не потцењујемо Реал, они су фаворити. Сви клубови који су имали предност домаћег терена углавном су се квалификовали за Ф4, али има оних који нису. Имамо наду да се боримо и дамо све од себе. Навијачи нам верују, морамо и ми сами себи да верујемо. Оно што је најбитније следи, плеј-оф Евролиге, плеј-оф АБА, играли смо то да бисмо дошли у ову ситуацију, да дамо све од себе. Колективна игра мора да дође до изражаја", додао је Обрадовић.
Он је истакао да се за ове мечеве припрема као и за сваку другу утакмицу.
"Скоро смо играли са њима, знају и они све о нама. Наравно да када анализираш претходну утакмицу и ону прву, долазиш до закључака да видиш шта треба да буде другачије. И на тренингу када смо кренули да причамо о нашој одбрани, свидела ми се реакција играча да су они ти који треба да доносе одлуке. Кад причамо о тактици игри у одбрани. Волим да дискутујем са играчима, долазили су и да предложе нешто Где је њихова зона комфора већа, онда је то добро. Урадићемо то и овог пута", навео је тренер Партизана.
Наглсио је да игра Реала почиње од Тавареса.
"И он има неке ствари које мислимо да можемо да користимо против њега. Битно је да ли ће да играју Венсан Поарије и Петр Корнели. Таварес је петица, ко улази ако он није на терену, Поарије је био први, Конрелија су користили. Утакмица ће да пружи одговор и морамо да одреагујемо и да видимо који су најбољи начин и да одговорим на њихове петорке где могу да играју са играчима који могу да преузму, да буду агресивни, да играју у дропу", истакао је Обрадовић.
Прва утакмица између Реала и Партизана биће одиграна у уторак у Мадриду од 20.45 сати, а друга два дана касније такође у главном граду Шпаније.
рећи меч ће бити одигран другог маја у Београду од 20.30 сати, а евентуални четврти два дана касније такође у Београду. Евентуална мајсторица је на програмудеветог маја у Мадриду.
Новинари су подсетили Обрадовића да у плеј-оф серијама има скор 20:1.
"Пред овим играчима је велика прилика, да схвате шта значи победити у плеј-оф серији. Што се тиче мене, то није битно, важно је да Партизан прође на Ф4. Не могу да будем мотивисанији од овога, били смо шести. Хоћемо да направимо та три корака и да прођемо даље", закључио је Обрадовић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.