Izvor: RTS, 23.Apr.2023, 18:07

Алкараз надиграо Циципаса и одбранио титулу у Барселони

Шпанац Карлос Алкараз савладао Грка Стефаноса Циципаса са 2:0 по сетовима 6:3, 6:4 и тако одбранио титулу на турниру у Барселони.
Меч је трајао 79 минута. Ово је био четврти дуел двојице тенисера у каријери и четврти тријумф Шпанца, који је тренутно другопласирани >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на АТП листи. Циципас је пети тенисер света.
Грчки тенисер је први стигао до брејка у трећем гему првог сета, али је Шпанац одмах узвратио рибрејком.
Алкараз је у осмом гему направио нови брејк за вођство од 5:3, а онда је на свој сервис стигао до 1:0 у сетовима.
Шпанац је у петом гему другог сета стигао до брејка, а онда је одржавао предност од два гема и заслужено је стигао до новог трофеја у каријери.
Алкараз је тријумфом у Барселони стигао до девете титуле у каријери, а треће у овој сезони. Циципас је у каријери освојио девет трофеја.
АТП турнир у Барселони играо се за наградни фонд од 2.722.480 евра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.