Izvor: RTS, 23.Apr.2023, 07:42

Милвоки без Јаниса поражен од Мајамија, Лејкерси у Лос Анђелесу лако против Мемфиса

Мајами је на домаћем паркету лако савладао екипу Милвокија 121:99 у којој због повреде није било Јаниса Адетокумба. Лејкерси су у првом мечу серије у Лос Анђелесу лако савладали Мемфис и сад воде 2:1 у серији.
Мајами хит води против Милвокија 2:1 у серији, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Бакси су рањиви без Адетокумба.
Домаћа екипа убедљиво је дошла до победе над тимом који води Мајк Буденхолцер. Мајами није дозволио гостујућој екипи да освоји ниједну четвртину.
Хит је до победе стигао захваљујући добром селекцијом и високим процентима шута за три, али и са линије пенала.
Најефикаснији у екипи био је искусни Џими Батлер са 30 поена, Робинсон је екипи допринео са 20, Лаури је додао 14, а Адебајо, Штрус и Мартин уписали су по 12 поена.
У Милвоки баксима Крис Мидлтон убацио је 23 поена, Холидеј је донео 19, а Грејсон Ален 14 поена.
Наступ Јаниса неизвестан је и у наредној, четвртој утакмици.
Лејкерси лако изашли на крај са Мемфисом Лејкерси су победу изборили већ у првој четвртини која је домаћој екипи припала резултатом 35:9.
Захваљујући доброј одбрани Лејкерса, Мемфис је у првој четвртини убацио свега три од 25 шутева из игре, од чега један за три из 13 покушаја.
Гостујућа екипа успела је да до полувремена заостатак са 26 поена смањи на 16, али су Лејкерси сигурно одиграли трећу деоницу и у четврту ушли са 20 поена вишка.
Гости су у последњој деоници успели да ублаже пораз.
 Најефикаснији појединац на мечу био је невероватни Џа Морент који је убацио 45 поена уз девет скокова и 13 асистенција. Десмонд Бејн убацио је 18 поена, а двоцифрен је био и Џексон са 13 поена.
У екипи Лејкерса, најистакнутији био је Ентони Дејвис са 31 поеном уз 17 скокова, Џејмс је додао 25, Диенџело Расел 17, Хачимура 16, а Остин Ривс 13 поена.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.