Izvor: RTS, 22.Apr.2023, 21:28

Филаделфија "почистила" Бруклин, Финикс надиграо Клиперсе

Кошаркаши Филаделфије савладали су Бруклин нетсе 96:88 и укупним резултатом 4:0 пласирали се у другу рунду плеј-офа Источне конференције НБА лиге.
Џоел Ембид није играо за Филдаделфију у четвртом мечу серије са Бруклином, али то није сметало Сиксерсима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да остваре још један тријумф и "почисте" Нетсе у првом колу плеј-офа на Истоку.
Имао је домаћи тим у Њујорку игру и вођство у првом полувремену утакмице, али су у наставку потпуно заказали и дозволили противнику да дође до преокрета и тријумфа.
Сиксерси су у трећој деоници задржали ривала на само 15 постигнутих поена, док се у нападу распуцао Тобајас Херис, уз подршко Мексија и Хардена.
Ипак, успели су Нетски да одрже егал и уђу у последњу деоницу са само три поена минуса, али још једном је одбрана Филаделфије одрадила одличан посао и на крају су Сиксерси стигли до заслужене победе.
Херис је био најефикаснији на мечу са 25 поена и 12 скокова, Харден је додао 17 уз 11 асистенција, Мекси 16. У домаћем саставу Спенсер Динвиди је убацио 20, а Ник Клакстон 19 поена.
Филаделфија је први тим који је изборио пласман у другу тунду плеј-офа, а у полуфиналу Источне конференције играће против бољег из дуела између Бостона и Атланте (тренутно 2:1 за Селтиксе).
Финикс бољи од Клиперса, корак до друге рунде и, највероватније, дуела са Денвером У другом мечу вечери Феникс санси су савладали ЛА Клиперсе са 112:100 и сада воде са 3:1 у плеј-оф серији. Недостаје им један победа до, вероватног дуела са Денвер нагитсима који воде са 3:0 у серији против Минесотре.
Клиперси су добро почели и први период решили у своју корист са седам разлике. Средином другог периода Санси су преузели вођство и на полувремену су имали поена предности – 48:47.
У трећем периоду Клиперси су поново водили стигли су до плуса од шест поена. Поново Санси преокрећу и до краја четвртине одлазе на плус пет. Боља игра гостију у последњем периоду, константно су водили. Клиперси су држали прикључак до средине периода када Финикс успева да преломи и стекне двоцифрену предност, коју није испуштао до краја меча – 112:100.
Финикс су до победе предводили Дурент са 31 поеном уз 11 скокова и Букер са 30 и девет скокова. Најефикаснији код Клипера био је Вестбрук са 37 поена.
Наредни меч, можда и одлучијући, два ривала игра за четири дана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.