Izvor: RTS, 22.Apr.2023, 15:42

Андреј Рубљов први финалиста Српска опена

Руски тенисер Андреј Рубљов славио је у првом полуфиналу Српска опена против Словака Алекса Молчана са 2:0 у сетовима (6:2, 6:4). Ривал у финалу биће му победник српског дуела Душан Лајовић-Миомир Кецмановић.
Рубољ је први сет добио лако са два брејка, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у трећем и петом гему, за убедљивих 4:1 у том тренутку и мирно преузимање контроле.
Много већа борба виђена је у другом сету, нарочито у његовој средини. Од шестог до деветог гема су се низали брејкови, што доводи неизвесност до врхунца. Три од четири гема били су заиста маратонски. Кренуло одузимањем сервира Рубљову за изједначење, а на крају те љуте борбе је Рус изашао као победник брејковањем Молчана за 5:4. 
Фаворит меча је искористио прву меч лопту да оконча дуел.
У финалу ће Рубљов играти против Душана лајовића или Миомира Кецмановића. Биће то прилика за Рубљова да после Монте Карла наниже још један трофеј.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.