Izvor: RTS, 22.Apr.2023, 10:13

Француски кошаркаш Микаел Желабал имао мождани удар

Некадашњи кошаркашки репрезентативац Француске Микаел Желабал доживео је у понедељак на тренингу клуба Шалона мождани удар. На сајту клуба и на друштвеним мрежама обавестио је јавност да се сада добро осећа и успешно опоравља.
Током тренинга >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Жабал је осетио здравствене проблеме због којих је пребачен у болницу где је дијагностиковано да је имао мождани удар.
„Срећом реаговали смо на време, одмах сам обавио додатне прегледе на одељењу интензивне неге, а потом и на неурологији. Данас са задовољством могу да објавим да сам се вратио кући. Мораћу да одморим неколико недеља, за мене је сезона завршена.”, саопштио је Микаел Гелабале на веб страници клуба.
Овдашња јавност памти некадашњег репрезентативца Француске по бронзаној медаљи освојеној на првенству Европе које је играно у Србији и Црној Гори 2005. године.
Желабал (39) је у богатој каријери наступао за Реал Мадрид, Химки, Валенсију, Цедевиту, Асвел, Стразбур, Минесоту, Сијетлу, а и са репрезентацијом француске имао бројне успехе.
Његов садашњи клуб Шалон, у коме је и потекао, након 30 кола је на другом месту Друге лиге Француске, а само прво место води у елиту, док од позиције два до девет клубови играју плеј-оф за другу позицију у ЛНБ лиги.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.